İslam Ülkelerinde Buluşlar - Ahmed Djebbar - Bilge Kültür Sanat

9786059521864
%
20
İndirim
140,00 TL
175,00 TL
Temin Edilebilir (3-5 İş günü)
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 60TL

600TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri

İslam Ülkelerinde Buluşlar - Ahmed Djebbar - Bilge Kültür Sanat

İslâm bilimlerinin altın çağına hizmet etmiş olan Hâzinî, İbnü’l-Heysem, İbnü’n-Nefis, Câbir… ve daha niceleri, en önemli bilimsel ve teknik buluşlarca çok verimli olan bir dönemin heyecan ve zenginliğini öğrencileriyle birlikte yaşamak isteyen öğretmenlere bir ziyarette bulunuyorlar. Birbirlerini ayıran yüzyıllara rağmen merak ve bilgiye olan açlık dönemleri aşmakta ve o zamanın kültürel çeşitliliğini bugünün çeşitliliği için fazladan bir koza dönüştürmektedir.

İslâm Ülkelerinde Buluşlar ortaöğretim öğretmenleri ve öğrencilerine hitap etmektedir. Öğretmenin bilimsel kültürünü derinleştirmesine katkıda bulunurken sınıftaki etkinlikleri en iyi şekilde sürdürecek pedagojik araçları sunmaktadır.

Ahmed Djebbar Lille Bilimler ve Teknolojiler Üniversitesinde matematik tarihi profesörüdür. Arap Bilimlerinin Altın Çağı (2005, Le Pommier) gibi çok sayıda araştırma makalesine ve esere sahiptir.
Fizik didaktiği konusunda araştırıcı olan Cécile de Hosson Paris 7 Paris-Diderot Üniversitesinde okutmandır.

INRP’de (Ulusal Pedagojik Araştırmalar Enstitüsü) mühendislerinden olan David Jasmin, Bilimler Akademisi sorumluluğunda yürütülen “Elini hamura bulaştırmak” ekibini yönetmektedir.

Sayfa
192Sayfa
Kağıt
1. HamurKağıt
Boyut
13.50x21.00cm
Basım Yılı
Ekim 2018
Kategori:
Ürün Yorumları

Yorum bulunamadı