İlyada - Homeros - Parola Yayınları

9786059011396
%
40
İndirim
214,50 TL 330,00 TL
Ekstra İndirimli Ürün
198,00 TL
Temin Edilebilir (3-5 İş günü)
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 60TL

600TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri

İlyada - Homeros - Parola Yayınları

Homeros’a göre Troya Savaşı, Sadece Akhilleus ile Hektor arasında geçen bir savaş değildi.
Yalnızca insanlar değil, tanrılar da birbirleriyle savaşıyorlardı. Bu destansı savaş için nasıl insanlar ikiye bölündüyse, tanrılar da ikiye ayrılmıştı.
Bir kısmı Akhaların tarafını tutarken, bir kısmı da Troyalıların tarafındaydı. Daha önce Troyalılarla bir sorunu olmayan Hera ve Athene, tanrıçalar arasında yapılan bir güzellik yarışmasında Parisin onlar yerine Afroditi birinci seçmesi üzerine, ona ve Troyalılara kin beslemeye başlamışlardı. Çünkü Afrodit, Parisi kandırmıştı, ona Menelaosun güzel karısı Argoslu Heleni alacağını söylemiş ve bu yolla yarışmada birinci olmuştu. 
Hera ve Athene ile birlikte Poseidon ve Hephaistos da Akhaların tarafındaydı. Öte yandan Apollon, Afrodit, Hermes ve Artemis ise Troyalıları destekledi. Zeus ise keyfine göre kimi zaman Akhalara ün sağladı, kimi zaman Troyalılara. Aslında gönlünde yatan şey Troyalıların zafer kazanmasıydı ancak Heranın sürekli ona çıkışması ve Akhilleusun annesi Thetise oğluna ün kazandıracağına dair verdiği söz yüzünden Zeus, ünü Akhalara bahşetmişti. 
Roman türündeokuyacağınız bu destansı savaş, size öfkenin, ihtirasların ve aşkın ortasında kızışmış tanrıların ve insanların durumlarını gösterecek. Geleceğe adını, namını, şanını bırakmak isteyenlerin korkunç mücadelelerine tanık olacak, antik dünyanın kapılarını aralayacaksınız.

Yazar
Sayfa
440Sayfa
Kağıt
2. HamurKağıt
Boyut
14.00x21.00cm
Basım Yılı
Şubat 2023
Ürün Yorumları

Yorum bulunamadı