Fosil Avcısı - Shelley Emling - Alfa Yayınları

9786254490651
%
25
İndirim
183,75 TL
245,00 TL
Temin Edilebilir (3-5 İş günü)
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 60TL

600TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri

Fosil Avcısı - Shelley Emling - Alfa Yayınları

Kadınların bilimden dışlandığı bir dönemde, genç bir kız evrim hakkındaki tartışmayı bugüne kadar beslemeye devam eden bir keşif yaptı. Mary Anning, 1811’de İngiltere’nin Lyme Regis uçurumlarında fosil avı yaparken Ichthyosaur’un ilk dinozor iskeletini keşfettiğinde sadece on iki yaşındaydı. Mary’nin inanılmaz keşfine kadar, hayvanların soyunun tükenmediğine inanılıyordu.

Mary’nin kendine özgü bulguları, Darwin’in Türlerin Kökeni’nde ortaya konan evrim teorisinin temelini atmaya yardımcı oldu. Darwin, Mary’nin fosilleşmiş yaratıklarını, geçmişte yaşamın şimdiki gibi olmadığının tartışılmaz kanıtı olarak gördü. Bu kitap, Stephen J. Gould’un “paleontoloji tarihinin en önemli kişiliği” diyerek övgüyle bahsettiği Mary Anning’in yaşam öyküsünü anlatırken aynı zamanda paleontolojinin doğuşunu da ayrıntılarıyla aktarıyor.

“Emling dinozorların keşfinin öyküsünü olağanüstü ayrıntılı ve renkli bir şekilde aktarıyor.”

–Peter Galison, 21. Yüzyılda Einstein kitabının yazarı

“Marry Anning’in yaşam öyküsünü canlı bir şekilde aktaran Shelley Emling, fosil toplamanın olağanüstü maceralarıyla süslediği kitabında, okurları paleontolojinin ilk günlerine götürüyor.”

–Hans Sues, Smithsonian Enstitüsü, Doğa Tarihi ve Ulusal Müze Direktörü

“Anning’in yaşamını ve bilime katkısını sosyolojik bağlamı içinde anlatan harika bir eser.”

–The New York Times

Sayfa
256Sayfa
Kağıt
2. HamurKağıt
Boyut
12.00x20.00cm
Basım Yılı
Temmuz 2020
Kategori:
Ürün Yorumları

Yorum bulunamadı