Drina’da Son Gün - Faik Baysal - Nemesis Kitap

9786055092153
%
35
İndirim
178,75 TL
275,00 TL
Stokta yok
Favori listesine ekle
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 60TL

600TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri

Drina’da Son Gün - Faik Baysal - Nemesis Kitap

Balkanlar ve Türkler etle tırnak misali, birbirinden ayrılamazdı. Türkler o topraklar için kanını dökmüş, o topraklar da Türkleri bağrına basmıştı. Balkanlar’da yaşayan Türkler için Drina vatan toprağıydı.

İkinci Dünya Savaşı’nın sert rüzgârları insanları savurup köklerinden koparmadan önce Drina sokaklarında gezen Türkler, gün gelip o sokaklarda cehennem azabı çekeceklerini bilemezlerdi. O güne kadar barış içinde yaşanan topraklarda artık istenmez olmuşlardı. Tito öncesi Yugoslavyada hüküm süren Alman idaresi kendilerine yakın gibi görünse de Türkler, vatanlarında, yani Yugoslavya topraklarında artık can güvenliğinden yoksunlardı. Balkanı mesken tutmuş çetecilerin katliam ve tecavüzleri de giderek Türkler üzerine yoğunlaşıyordu. Canlarını kurtarmak için kaçmaktan başka çareleri yoktu. Tek tesellileri göç etmeye zorlandıkları bu topraklara bir gün geri dönmeleri umuduydu.

Drina’da Son Gün, Faik Baysal’ın usta kaleminden çıkmış, Yugoslavya’da yaşayan Türklerin, o topraklarla vedalaşmasını anlatan belgesel niteliğinde bir romandır. 100 Temel Eser içerisinde de yer alan bu roman, bir döneme ışık tutmaktadır.

 

Yazar
Sayfa
439Sayfa
Boyut
13.50x19.50cm
Basım Yılı
Eylül 2013
Ürün Yorumları

Yorum bulunamadı