Cumhuriyetin Çocukluk, Gençlik Yılları ve Bugün - Doğan Aksan - Bilgi Yayınevi

9789754949209
%
45
İndirim
127,30 TL 190,00 TL
Ekstra İndirimli Ürün
104,50 TL
Temin Edilebilir (3-5 İş günü)
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 60TL

600TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri

Cumhuriyetin Çocukluk, Gençlik Yılları ve Bugün - Doğan Aksan - Bilgi Yayınevi

...1930lu yılların Türkiyesi bütün güçlüklere karşın gelişmekte, her şeyden önce, yeni rejime, Atatürke bağlılığın, geleceğe umutla bakmanın doruk noktasına erişmiş bulunmaktadır. ... Banliyö treniyle gidilen Çiftlikte halk ağaçların altına dağılırken Marmara Köşkünün çevresinde dolaşanlar, şanslı iseler bir pazar günü, köşkün balkonunda, arkadaşlarıyla kahve içen Atatürkü görebilirler.

...O yıllarda ufalmış kalemlerimizi kısa kamışlara takarak bitene kadar kullanıyor, yazılarımızı sarı ve kalitesiz kağıttan yapılma defterlere yazıyorduk. ...Liseye başladığım ilk günü edebiyat dersinde, öğretmenimiz Nurullah ataç, sınıfa bir soru sordu: İçinizde bu yaz bir roman okuyan var mı? Çekine çekine el kaldırıp Madam Bovaryi okuduğumu söyledim. Beni hemen kürsüsüne oturtup romanı anlatmamı istedi. ...Almanyanın Bonn şehrinde, mahallemizin çöpçüsüne, cumartesi günleri öğleyin, hafta sonu alışverişine gittiğim dükkanda rastlardım. Yiyecek içeceklerini alan çöpçü o gün dükkana temiz pak giyinmiş gelir, çıkarken de pazar günleri içeceği uzun purolardan satın alırdı.

...Bu satırlar, 71 yaşına gelmiş, yurt dışında üç kıtanın çeşitli ülkelerinde bulunmuş bir emekli öğretim üyesinin izlenim, gözlem ve karşılaştırmalarını yansıtmakta, böylece ülkede yaşanan gelişmelerin yanı sıra, başka ülkelerin koşullarını tanıyarak yurdumuzdaki koşulların değerlendirilmesine de yönelmektedir.

Yazar
Sayfa
152Sayfa
Kağıt
2. HamurKağıt
Boyut
13.50x19.50cm
Basım Yılı
Ocak 2011
Ürün Yorumları

Yorum bulunamadı