Aşık Garip İle Şah Senem - Adnan Özyalçıner - Doğan Egmont Yayıncılık

9786050921762
%
25
İndirim
18,75 TL
25,00 TL
Stokta yok
Favori listesine ekle
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 60TL

600TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri

Aşık Garip İle Şah Senem - Adnan Özyalçıner - Doğan Egmont Yayıncılık

Yazar adı: Adnan Özyalçıner

“‘Ulu Tanrım, ya bu gece bana şairlik nasip et ya da hemen canımı al.’Ağlamaktan yorgun düşünce de seccadenin üstünde uyuyakaldı. Uykusunun arasında kulağına bir ses geldi:

‘Ey oğul, gözünü aç da olacakları gör!’ Gözünü açıp bir de ne görsün. Karşısına nur yüzlü, yaşlı bir adamdikilmiş duruyor. Yanında güzeller güzeli bir kız Elinde altın bir kadeh tutuyor. Yaşlı adam, ‘Şimdi iç bu doluyu evladım,’ dedi. ‘Tanrı ikinizi birbirinize eş kıldı. Bir zaman hasretlik çekeceksiniz ama sonradan kavuşursunuz. Sabahleyin bu kadehi koynunda bulacaksın. Çalıp söyleyerek her zaman gönlünü eğleyeceksin. Seninle başkalarının da gönlü hoş olsun. Sazın üstüne saz, sözün üstüne söz gelmesin. Adın bundan böyle Âşık Garip olsun.’” Geçmişin düşleri, kültürümüzün zenginliği halk hikâyeleri edebiyatımızın usta kalemleri tarafından çağdaş bir yorum ve dille yeniden anlatılıyor.

Yazar Hakkında:

1934 yılında İstanbulda doğdu. İstanbul Erkek Lisesini bitirdi . İÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde okudu. Üniversite yıllarında Cumhuriyette yazı işleri düzeltmenliğine başladı. Başta Cumhuriyet olmak üzere birçok gazete ve dergide yazı yazdı, öykü yayımladı. a, Yeni a, Yazko Edebiyat ve Hürriyet Gösteri gibi dergilerde yöneticilik yaptı. Sur adlı kitabı ile 1964 Sait Faik Hikâye Armağanına, Yağma ile 1972 TDK Öykü Ödülüne, Gözleri Bağlı Adam ile 1978 Sait Faik Hikâye Armağanına (Selçuk Baran ile paylaştı), Keloğlan ile Köse kitabıyla 1990 Sıtkı Dost Çocuk Edebiyatı Ödülüne (Sennur Sezer’le birlikte) Cambazlar Savaşı Yitirdi ile 1991 Haldun Taner Öykü Ödülüne (Nurten Ay ile paylaştı) değer görüldü. Öykü, inceleme-araştırma, roman, deneme, çocuk kitapları gibi pek çok türde eserler veren yazar, edebiyat çalışmalarını, eşi Sennur Sezerle birlikte yaşadığı İstanbulda sürdürüyor.

 

Sayfa
112Sayfa
Kağıt
2. HamurKağıt
Boyut
13.50x19.50cm
Basım Yılı
Ağustos 2014
Ürün Yorumları

Yorum bulunamadı