İnsan - Michel de Montaigne - Kafe Kültür Yayıncılık

9786051430263
%
25
İndirim
150 TL
200 TL
Stokta yok
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 89TL

890TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Montaigne ile okuyucu arasına girecek olan herkes, boş sözler söylemek tehlikesine düşer. Yeni düşünce, insan bilincinin insanı ve doğayı serbestçe tanımak çabası ise, Montaigne bu çabanın ilk büyük hamlesidir.
Denemeleri, “kendini tanı” ilkesinin bütün bir ömre uygulanmasıdır. Bu bakımdan Montaigne, Sokratesi Platondan çok daha iyi anlamış sayılabilir.

Sabahattin Eyüboğlu

“Yalnızca Sokrates, Bilge adını almaya hak kazanmıştır. Kendisini böylesine tanıyan kimse, kendinden ne kadar söz etse yeridir.

Bence insan ne olduğunu bilmekte dikkatli olmalı; iyi yanını da kötü yanını da ayırım gözetmeden, bilinçli bir şekilde ortaya çıkarmalıdır.

Herkes, kendisi için bir derstir; yeter ki kendini yakından tanıyabilsin. Bildiklerimi söylemiyor, kendimi inceliyorum burada. Başkalarına değil, kendime ders veriyorum.”

Sayfa
112 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
14.00x21.00 cm
Basım Yılı
Nisan 2020
Kategori:
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı