Türk Mektupları Kanuni Döneminde Bir Elçinin Hatıraları

9786253683146
%
35
İndirim
98,80 TL
152,00 TL
Temin Edilebilir (3-5 İş günü)
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 60TL

600TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri

Türk Mektupları Kanuni Döneminde Bir Elçinin Hatıraları

Busbecq, Avusturya Kralı Ferdinad tarafından Osmanlı’yla barış yapmak için görevlendirilen bir elçidir. Bu elçi barış yapmak için sekiz sene beklerken Anadolu’da gördüklerini, duyduklarını dostlarına mektuplarla anlatmıştır. Mektuplarında yeniçerilerin giyim tarzından Şehzade Mustafa ve Bayazıt’ın idamına Türklerin sosyal hayatından saray dedikodularına, Rüstem Paşa’nın karakterinden Hürrem Sultan’a kadar pek çok konuya değinmiştir.

Gerek Türklere olan hayranlığı gerekse üstün gözlem yeteneğiyle ön plana çıkan Busbecq, yaşadığı dönem hakkında tarihçilere birinci elden kaynak sunarken diğer yandan da sade ve akıcı üslubuyla herkes tarafından okunabilen, anlaşabilen bir belge sunmaktadır. Böylece yüzyıllardır tarihî kaynakların sorunu olan dil sorununu aşmış, halkın tarih bilinci kazanmasına imkân sağlamıştır.

“Sultan Süleyman’ın üç büyük arzusu olduğu söyleniyor. Birincisi muazzam ve muhteşem bir bina olduğu kesin olan caminin inşasını bitirmek. İkincisi eski su kemerlerini tamir ederek, İstanbul’un su ihtiyacını gidermek. Üçüncüsü ve son arzusu Viyana’yı fethetmek.”

 

Sayfa
168Sayfa
Kağıt
2. HamurKağıt
Boyut
13.50x21.00cm
Basım Yılı
Ağustos 2023
Ürün Yorumları

Yorum bulunamadı