Tuncel Kurtiz - Bilgin Baloğlu - Gerekli Kitaplar

Tuncel Kurtiz - Bilgin Baloğlu - Gerekli Kitaplar
Barkod:9786059203906
%
15
İndirim
51 TL
60 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Tuncel Kurtiz Kitabı, Bilgin Baloğlu eseri olup 101 Sayfa, 2. Hamur ve 14.00x20.00 cm boyutlarında Gerekli Kitaplar tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Bilgin Baloğlu tarafından kaleme alınan Tuncel Kurtiz, Gerekli Kitaplar eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Tuncel Kurtiz - Bilgin Baloğlu Kitap Özeti

“Bir gün ölürsem eğer, Yılmaz Güney’i göresim gelmiştir.”

Ömrünü sinemaya, tiyatroya vakfetmiş büyük sanatçı Tuncel Kurtiz, Duvar, Sürü, Umut, Yaşamın Kıyısında, Tabutta Röveşata gibi kült filmlerde oynadı. Ne yazık ki şöhreti geç bir yaşta, Ezel dizisindeki “Ramiz Dayı” karakteriyle yakaladı. Kitlelerin aklına, Oscar Wilde’ın “Oysa Herkes Öldürür Sevdiğini” şiirini okuduğu sahneyle kazındı.

2013’de gözlerini hayata yumarken, oynadığı 80’in üzerinde film bıraktı ardında.

Bu kitap, Tuncel Kurtiz’in pek fazla bilinmeyen sanat kariyerine, Yılmaz Güney’le olan ilişkisine ve devrimci mücadelesine ışık tutuyor.

Sayfa
101 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
14.00x20.00 cm
Basım Yılı
Şubat 2019
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı