Siyonizm ve Musevilik Üzerine On Deneme - Achad Ha-Am - Dorlion Yayınları

9786253748104
%
35
İndirim
126,10 TL
194,00 TL
Temin Edilebilir (3-5 İş günü)
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 60TL

600TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri

Siyonizm ve Musevilik Üzerine On Deneme - Achad Ha-Am - Dorlion Yayınları

Asher Zvi Hirsch Ginsberg( 1856 - 1927)
Öncelikle İbranice adı ve mahlası Ahad Haam,  bir gazeteci ve deneme yazarı ve önde gelen devlet öncesi Siyonist düşünürlerden biriydi. Kültürel Siyonizmin kurucusu olarak bilinir.________________________________________
Bu derinlemesine ve aydınlatıcı eser, Siyonizm ve Yahudi düşüncesinin temel taşları üzerine odaklanarak, Achad Ha-Amın özgün görüşlerini ele alıyor. Bu eserde, Achad Ha-Amın keskin eleştirileri ve ileri görüşlü yorumları, Siyonist hareketin ve Yahudi kimliğinin anlaşılması için bir rehber görevi görüyor. Siyonist hareketin sadece bir ulusal kurtuluş mücadelesi değil, aynı zamanda kültürel ve manevi bir yenilenme olduğunu savunuyor. 
“Finansmandan bağımsız bir başka faktör daha vardır ki, Fonun olanaklarını daha da azaltmaktadır. Türk devriminden bu yana ulusal bilinci gelişmeye başlayan Filistinin pek çok yerlisi, doğal olarak, yabancılara toprak satılmasına kuşkuyla bakmaktadır. Bu kötülüğü durdurmak için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Türk Hükümeti ise -çalışmalarımıza karşı tutumu ne olursa olsun- bizim için Arapları kızdıracak gibi görünmemektedir. Bu onun kitabına uymaz.”
Dorlion Yayınları olarak Asher Ginsberg tarafından 1922 tarihinde yayımlanmış olan bu çalışmayı İbraniceden Leon Simon tarafından yapılan çevirisini (1973) değerli okurlarımızla buluşturmaktan mutluyuz

Yazar
Sayfa
240Sayfa
Kağıt
2. HamurKağıt
Boyut
13.50x21.00cm
Basım Yılı
Kasım 2024
Kategori:
Ürün Yorumları

Yorum bulunamadı