İslam Ülkelerinde Buluşlar - Ahmed Djebbar - Bilge Kültür Sanat

İslam Ülkelerinde Buluşlar - Ahmed Djebbar - Bilge Kültür Sanat
Barkod:9786059521864
%
15
İndirim
187 TL
220 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
İslam Ülkelerinde Buluşlar Kitabı, Ahmed Djebbar eseri olup 192 Sayfa, 1. Hamur ve 13.50x21.00 cm boyutlarında Bilge Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Ahmed Djebbar tarafından kaleme alınan İslam Ülkelerinde Buluşlar, Bilge Kültür Sanat eseri olarak okurlarla buluşuyor.

İslam Ülkelerinde Buluşlar - Ahmed Djebbar Kitap Özeti

İslâm bilimlerinin altın çağına hizmet etmiş olan Hâzinî, İbnü’l-Heysem, İbnü’n-Nefis, Câbir… ve daha niceleri, en önemli bilimsel ve teknik buluşlarca çok verimli olan bir dönemin heyecan ve zenginliğini öğrencileriyle birlikte yaşamak isteyen öğretmenlere bir ziyarette bulunuyorlar. Birbirlerini ayıran yüzyıllara rağmen merak ve bilgiye olan açlık dönemleri aşmakta ve o zamanın kültürel çeşitliliğini bugünün çeşitliliği için fazladan bir koza dönüştürmektedir.

İslâm Ülkelerinde Buluşlar ortaöğretim öğretmenleri ve öğrencilerine hitap etmektedir. Öğretmenin bilimsel kültürünü derinleştirmesine katkıda bulunurken sınıftaki etkinlikleri en iyi şekilde sürdürecek pedagojik araçları sunmaktadır.

Ahmed Djebbar Lille Bilimler ve Teknolojiler Üniversitesinde matematik tarihi profesörüdür. Arap Bilimlerinin Altın Çağı (2005, Le Pommier) gibi çok sayıda araştırma makalesine ve esere sahiptir.
Fizik didaktiği konusunda araştırıcı olan Cécile de Hosson Paris 7 Paris-Diderot Üniversitesinde okutmandır.

INRP’de (Ulusal Pedagojik Araştırmalar Enstitüsü) mühendislerinden olan David Jasmin, Bilimler Akademisi sorumluluğunda yürütülen “Elini hamura bulaştırmak” ekibini yönetmektedir.

Sayfa
192 Sayfa
Kağıt
1. Hamur
Boyut
13.50x21.00 cm
Basım Yılı
Ekim 2018
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı