Gürer Aykal: Şefle Yüz Yüze - Evin İlyasoğlu - Remzi Kitabevi

9789751417688
%
30
İndirim
682,50 TL
975,00 TL
Temin Edilebilir (3-5 İş günü)
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 60TL

600TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri

Gürer Aykal: Şefle Yüz Yüze - Evin İlyasoğlu - Remzi Kitabevi

“Şefin, yönettiği yapıtın bestecisine saygısı, partisyonu iyi okuyup doğru aktarmasına bağlıdır. O besteci çağlar ötesinden de olsa, kendi vatandaşı da olsa, şefin sorumluluğu aynıdır.”

“Orkestra şefi bir eseri iyice çalışan, özümseyen, kendi benliğiyle benzeştiren, sonra da o güne kadar edindiği kültür ve bilgiler doğrultusunda onu orkestradan almasını bilen kişidir.”

- Gürer Aykal

Orkestra şefinin sazı, orkestrasıdır. Besteci, yorumcu, dinleyici üçgeninde uyumlu bir yorum elde etmek için şefin mutlak otoritesi gerekir. Orkestrada tek karar şefindir. Hatta, “demokrasi yoktur” deyişi, herhalde bir tek orkestra ortamı için geçerlidir.

Orkestra şefliği, müziğin en uzun eğitim gerektiren dalıdır. Diğer dalların aynı yaştaki yorumcularına göre, daha fazla olgunluk ve özgüven gerektirir. Şef, üyelerin güvenini salt otoriteyle değil, onların yeteneklerini değerlendirmesiyle kazanır.

Gürer Aykal 11 yaşında başladığı konservatuvar eğitimini 26 yaşında tamamladı; önce keman, sonra kompozisyon mezunu oldu. Sonunda gönlünde yatan şeflik diplomalarına, İngiltere ve İtalya’da kavuştu.

Gürer Aykal’ı tanıtan ve onun icrasını duyuran bu kitabın, orkestra ailesini merak edenlere bir rehber olmasını ve genç müzikçileri de o aileye girmek için özendirmesini diliyorum.

- Evin İlyasoğlu

Sayfa
276Sayfa
Kağıt
1. HamurKağıt
Boyut
20.00x27.00cm
Basım Yılı
Mart 2017
Ürün Yorumları

Yorum bulunamadı