Esaret Yıllarım - Vehbi Özkan - Babıali Kültür Yayıncılığı

9786059059404
%
30
İndirim
126,00 TL
180,00 TL
Temin Edilebilir (3-5 İş günü)
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 60TL

600TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri

Esaret Yıllarım - Vehbi Özkan - Babıali Kültür Yayıncılığı

İskilip doğumlu Vehbi Bey, 1914’te lise son sınıfta okurken, Harbiye’ye alınıp hızlı bir eğitimden geçirilerek yedek subay olarak orduya katıldı. Sarıkamış’ta Ruslara esir düşerek Sibirya’nın Krasnoyarsk şehrinde bulunan esir kampına gönderildi. Sekiz ay sonra Avusturyalı bir subay ile birlikte büyük maceralarla kaçtı ve binbir zorlukla Anadolu’ya geri dönüp orduya katılarak savaşmaya devam etti.

Vehbi Bey’in esaret sonrası yazdığı anıları, Zonguldak Gazetesi’nin sorumlu müdürü olduğu sırada, 1927 yılında, İstanbul Büyük Gazete’de 21 bölüm hâlinde yayınlandı.

Türk milletinin hemen her ailesinin bir kurban verdiği Birinci Dünya Harbi’nde, özellikle Kafkas Cephesi’nde büyük acı yaşanmıştı. Şehadet mertebesine erenlerin yanı sıra düşmanın eline esir düşen çok sayıda Türk genci Sibirya’daki kamplara gönderildiler. İşte onlardan biri olan Vehbi Bey’in esir kampında yaşadıkları ve kamptan kaçış macerası, kendi anlatımıyla elinizdeki bu kitapta yer alıyor.

Yazar
Sayfa
152Sayfa
Kağıt
2. HamurKağıt
Boyut
13.50x21.00cm
Basım Yılı
Temmuz 2017
Ürün Yorumları

Yorum bulunamadı