1800’lü Yıllarda Anadolu’da İki Gezgin - William Lewis Sachtleben - Dorlion Yayınları

9786253688837
%
35
İndirim
120,25 TL
185,00 TL
Temin Edilebilir (3-5 İş günü)
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 60TL

600TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri

1800’lü Yıllarda Anadolu’da İki Gezgin - William Lewis Sachtleben - Dorlion Yayınları

Bu kitap, dünya çevresindeki bir bisiklet yolculuğunun en ilginç bölümünü -Asyadaki yolculuğumuzu- anlatan bir dizi eskizden oluşmaktadır. Bisikletle seyahatte bir rekor kırma arzusuyla hareket etmedik, ancak tekerlek üzerinde 15.044 mil kat ettik ki bu, dünya çapında şimdiye kadar yapılmış en uzun kesintisiz kara yolculuğudur.

Bisiklet deneyimimiz Liverpoolda başladı. Britanya Adalarındaki birçok seyahat rotasını takip ettikten sonra Londraya vardık ve burada Avrupa, Asya ve Amerikayı kapsayan seyahat planlarımızı oluşturduk. Bize böyle bir yolculukta geçilmesi gereken en tehlikeli bölgelerin Batı Çin, Gobi Çölü ve Orta Çin olduğu söylendi. Marco Polodan bu yana hiçbir Avrupalı gezgin Çin imparatorluğunu batıdan Pekine kadar geçmeyi başaramamıştı.
…İlkbaharda gemiyle İstanbul’a gittik, Nisan ayında Boğazı geçtik ve ilerleyen sayfalarda anlatılan uzun yolculuğa başladık. Nihayet Çiçekli Krallıktaki seyahatlerimizi tamamladığımızda, Şangaydan Japonyaya doğru yelken açtık. Oradan da 1892 Noel gecesi vardığımız San Franciscoya doğru yola çıktık. Üç hafta sonra bisikletlerimize yeniden bindik ve Arizona, New Mexico ve Teksas üzerinden New Yorka doğru yola çıktık.

Sayfa
216Sayfa
Kağıt
2. HamurKağıt
Boyut
13.50x21.00cm
Basım Yılı
2024
Ürün Yorumları

Yorum bulunamadı