Zaragoza’da Bulunmuş El Yazması - Jan Potocki - Kırmızı Kedi Yayınevi

Zaragoza’da Bulunmuş El Yazması - Jan Potocki - Kırmızı Kedi Yayınevi
Barkod:9786052987155
%
20
İndirim
104 TL
130 TL
1 adet stokta!
Kitap Künyesi
Zaragoza’da Bulunmuş El Yazması Kitabı, Jan Potocki eseri olup 224 Sayfa, 2. Hamur ve 12.50x21.00 cm boyutlarında Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Jan Potocki tarafından kaleme alınan Zaragoza’da Bulunmuş El Yazması, Kırmızı Kedi Yayınevi eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Zaragoza’da Bulunmuş El Yazması - Jan Potocki Kitap Özeti

Hayat hikâyesi romanlarla yarışabilecek, para basma makinesinin mucidi, Jan Potocki’nin 1815’teki intiharından önce tamamladığı tek romanı Zaragoza’da Bulunmuş Elyazması. Önce unutulmaya terk edilen, ancak yıllar sonra (1958’de) yeniden keşfedilen roman, o gün bugündür fantastik edebiyatın en önemli yapıtları arasında yer alıyor.

Onurlu, soylu, sözüne sadık Alphonse von Worden’in yaşamından on dört günün anlatıldığı romanda; deyim yerindeyse kahramanını ölümcül bir labirentin içinde dolaştırıp duruyor Potocki. Bunu yaparken, Kabalist öğretilerden Doğu metinlerine, şövalye anlatılarından ‘binbir gece masalları’na pek çok unsuru harmanlayarak erken modern bir romana imza atıyor.

“Saatler böyle derin bir sessizlik içinde geçerken, bir çanın beklenmedik sesi beni şaşkınlıktan ürpertti. Çan on iki kere çaldı. Bilindiği gibi hortlaklar etkilerini, yalnızca gece yarısından, horozun ilk ötüşüne kadar olan zaman içinde sürdürürler. Şaşırdığımı söyledim, bunda da haklıydım, çünkü çan önceki saatleri çalmamıştı.”

Sayfa
224 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
12.50x21.00 cm
Basım Yılı
Ekim 2020
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı