YÖK, YÖK Başkanları ve Üniversiteleri - Rıfat Okçabol - Ütopya Yayınevi

YÖK, YÖK Başkanları ve Üniversiteleri - Rıfat Okçabol - Ütopya Yayınevi
Barkod:9786057001832
%
20
İndirim
360 TL
450 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
YÖK, YÖK Başkanları ve Üniversiteleri Kitabı, Rıfat Okçabol eseri olup 528 Sayfa, 2. Hamur ve 13.50x19.50 cm boyutlarında Ütopya Yayınevi tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Rıfat Okçabol tarafından kaleme alınan YÖK, YÖK Başkanları ve Üniversiteleri, Ütopya Yayınevi eseri olarak okurlarla buluşuyor.

YÖK, YÖK Başkanları ve Üniversiteleri - Rıfat Okçabol Kitap Özeti

Bu kitap, YÖK uygulamalarının birebir tanıklarından biri olup YÖK ve yükseköğretim konularıyla ilişkili olarak kitaplar ile onlarca makale yazmış, pek çok söyleşide bulunmuş bir kişinin hazırladığı kitaptır.

Kırk yıllık YÖK tarihinde, genelde YÖK, başkanlarına ve üniversiteler de YÖK’e göre hareket etmişlerdir. Adalet ve Kal-kınma Partisi (AKP) YÖK’te 2008’de kadrolaştıktan sonra ise YÖK başkanları ile üniversiteler AKP Genel Başkanı’nın beklentilerine göre hareket etmeye başlamıştır. Son 10 ayda BÜ’de yaşananların temel nedeni, kayyım rektör atayıp ve tepeden inme fakülteler açarak bu üniversitenin de AKP’lileştirilmesi girişimidir.

Bu kitap, ağırlıklı olarak son 40 yılda yükseköğretimde neler olup bittiğini –iktidarların ve YÖK başkanlarının neler yaptığını, üniversitelerin ne hale düştüğünü– özetleyen bir kitaptır. Bu kitap, üniversitelerin AKP’lileşip medreseleşmesinin öyküsü gibidir.

YÖK’ün icraatlarını daha iyi anlayabilmek için bu kitabın ilk bölümünde 1980 öncesinde yükseköğretimdeki tarihsel gelişim özetlenmektedir. 2. bölümde YÖK’ün kuruluş öyküsü anlatılmakta, diğer 7 bölümde ise YÖK başkanlarının icraatlarına değinilmektedir. Son bölümde de ülkenin ve üniversitenin içinde bulunduğu durum kısaca irdelenmekte ve yükseköğretimin geleceği tartışılmaktadır.

Sayfa
528 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
13.50x19.50 cm
Basım Yılı
Kasım 2021
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı