Yaklaşma Küserim - Elif Yonat Toğay - Uçanbalık Yayıncılık
Filin söyleyeceklerine kulak verin!
Elif Yonat Toğay’ın yazıp Burcu Koçer Oruç’un resimlediği Yaklaşma Küserim, bitkilerin olası tehlikelere karşı kendilerini savunma mekanizmalarını sevimli bir anlatıya dönüştürüyor.
Ritmik dili ve kıpır kıpır desenleriyle doğaya bir fil yavrusunun gözünden bakan bu neşeli hikâye, ekosistemlerin sürdürülebilirliğini sağlayan bitki ve hayvan dengesine dikkat çekiyor.
Pembe gül, kadife çiçeği, akasya ve daha niceleri sabah güneşinin keyfini çıkarırken dağı taşı zangırdatan tuhaf bir patırtıyla irkilir. Tozu dumana katarak koşturan minimini bir fil yavrusu çok geçmeden soluğu bitkilerin yanında alır. Heyecanla hortumunu sallayıp konuşmaya yeltendikçe lafı ağzında kalır. İri dikenler, kötü kokular, hatır hutur kaşıntılar ve hatta üstüne üşüşen karıncalar! Acaba küçük dostumuz derdini kime, nasıl anlatacaktır?
Doğadaki her canlının bir görevi, vazgeçilmez bir işlevi olduğunu hatırlatan kitap, hikâyesini bitkilerin gizli yaşamından gerçek bilgilerle zenginleştirerek yepyeni keşifler sunuyor.
Yorum bulunamadı
 Akademik
 Akademik  Bilgisayar
 Bilgisayar  Çocuk Kitapları
 Çocuk Kitapları  Edebiyat Kitapları
 Edebiyat Kitapları  Eğitim Kitapları
 Eğitim Kitapları  Ekonomi Kitapları
 Ekonomi Kitapları  Felsefe Kitapları
 Felsefe Kitapları  Genel Konular
 Genel Konular  Hobi Kitapları
 Hobi Kitapları  İnsan ve Toplum
 İnsan ve Toplum  Kişisel Gelişim
 Kişisel Gelişim  Politika Siyaset
 Politika Siyaset  Sağlık Kitapları
 Sağlık Kitapları  Tarih Kitapları
 Tarih Kitapları  Yemek Kitapları
 Yemek Kitapları 
 İlkokul Kitapları
 İlkokul Kitapları  Ortaokul Kitapları
 Ortaokul Kitapları  Lise Kitapları
 Lise Kitapları  TYT Kitapları
 TYT Kitapları  AYT Kitapları
 AYT Kitapları  DGS Kitapları
 DGS Kitapları  ALES Kitapları
 ALES Kitapları  KPSS Kitapları
 KPSS Kitapları  YDS Kitapları
 YDS Kitapları  YÖK-DİL Kitapları
 YÖK-DİL Kitapları 
 
 
