Türkiye’de Dijital Medya ve Feminizm - Aslı Kotaman - um:ag Yayınları

Türkiye’de Dijital Medya ve Feminizm - Aslı Kotaman - um:ag Yayınları
Barkod:9786057882721
%
15
İndirim
340 TL
400 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Türkiye’de Dijital Medya ve Feminizm Kitabı, Aslı Kotaman eseri olup 274 Sayfa, 2. Hamur ve 13.50x21.00 cm boyutlarında um:ag Yayınları tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Aslı Kotaman tarafından kaleme alınan Türkiye’de Dijital Medya ve Feminizm, um:ag Yayınları eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Türkiye’de Dijital Medya ve Feminizm - Aslı Kotaman Kitap Özeti

Dijitalleşme, bütün diğer yeni toplumsal hareketlerde olduğu gibi feminist hareketler ve eylem biçimlerinde de çeşitli dönüşümlere yol açtı. Bu dönüşümleri anlamlandırabilmek ve iyi yorumlayabilmek için sosyolojiden psikolojiye, iletişim bilimlerinden siyaset bilimine kadar uzanan geniş spektrumlu bir disiplinlerarası bakışa ihtiyaç vardır. Bu kitap öncelikle böylesi geniş bir disiplinlerarası bakışın ışığında hazırlandı. Feminist mücadelenin önemli araçlarından ve alanlarından biri olan dijital medyada, feminist mesajların üretimi ve yönetimi, takipçilerle etkileşim, hashtag kampanyaları, ifşa hareketleri, video aktivizm, veri aktivizmi, sokak protestolarının örgütlenmesi, kadınlar arası dayanışmanın güçlendirilmesi ve küresel feminist hareketlerle dayanışma gibi çeşitli feminist taktikler geliştiriliyor. Bu kitap, feminist hareketler, feminist medya, kadın emeği, kadına yönelik şiddet ve ifşa gibi konularda dijital medyanın rolünü inceleyen yazılardan oluşuyor.

Kitapta aynı zamanda, feminizm ve iletişimin dijitalleşmesi arasındaki etkileşimle ilgili yeni kavramları tartışabilmek ve ortaya yeni sorular atabilmek için bir perspektif sunulmaya çalışılıyor.

Sayfa
274 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
13.50x21.00 cm
Basım Yılı
Ekim 2023
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı