Teselya’ya Bir Gezi ve Dört Aylık Seyahatim - Süleyman Tevfik Özzorluoğlu - Dorlion Yayınları

9786253689506
%
35
İndirim
141,70 TL
218,00 TL
Temin Edilebilir (3-5 İş günü)
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 60TL

600TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri

Teselya’ya Bir Gezi ve Dört Aylık Seyahatim - Süleyman Tevfik Özzorluoğlu - Dorlion Yayınları

“Teselya’ya Bir Gezi ve Dört Aylık Seyahatim” isminden de anlaşılacağı üzere savaşa gidiş -dönüş olayım esnasında geçen dört aylık bir seyahati hikaye etmektedir.

Seyahatle ilgili bu esere dair bir bölümle, İstanbul’dan hareket anımdan itibaren savaşın ayrıntıları dışında seyahatim esnasında gördüğüm ve şahit olduğum durumlardan, bütün izlenimlerim ve üzüntülerimden, mesela “Milona Meydan Muharebesi” esnasındaki davranışlarım, duygu ve düşüncelerimden, İstanbul’dan hareket ve tekrar geri dönüşüme kadar geçtiğim yerlerin ve mahallelerin, kasaba ve köylerin, dağların, tepelerin manzaralarından, bu süre zarfında görüştüğüm kişilerle gerçekleştirdiğimiz en önemli sohbetlerimizden, padişahın ordusunun genel durumu ve bu husustaki görüş ve değerlendirmelerimden, rastladığım garip ve ilginç olaylardan; uğradığım felaket ve savaş ortamının güçlüklerinden, özetle bütün seyahatimden söz edilmektedir.

“Osmanlı Devleti ve Yunan Savaşı” ciddi bir eserdi. “Teselya’da Bir Gezi” ise kişisel duygu ve değerlendirmelerin ortaya konulduğu bir seyahatnamedir. İşte aralarındaki fark bundan ibarettir.

Sayfa
272Sayfa
Kağıt
2. HamurKağıt
Boyut
13.50x21.00cm
Basım Yılı
Şubat 2024
Kategori:
Ürün Yorumları

Yorum bulunamadı