Teselya’ya Bir Gezi ve Dört Aylık Seyahatim - Süleyman Tevfik Özzorluoğlu - Dorlion Yayınları

Teselya’ya Bir Gezi ve Dört Aylık Seyahatim - Süleyman Tevfik Özzorluoğlu - Dorlion Yayınları
Barkod:9786253689506
%
25
İndirim
292,50 TL
390 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Teselya’ya Bir Gezi ve Dört Aylık Seyahatim Kitabı, Süleyman Tevfik Özzorluoğlu eseri olup 272 Sayfa, 2. Hamur ve 13.50x21.00 cm boyutlarında Dorlion Yayınevi tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

“Teselya’ya Bir Gezi ve Dört Aylık Seyahatim” isminden de anlaşılacağı üzere savaşa gidiş -dönüş olayım esnasında geçen dört aylık bir seyahati hikaye etmektedir.

Seyahatle ilgili bu esere dair bir bölümle, İstanbul’dan hareket anımdan itibaren savaşın ayrıntıları dışında seyahatim esnasında gördüğüm ve şahit olduğum durumlardan, bütün izlenimlerim ve üzüntülerimden, mesela “Milona Meydan Muharebesi” esnasındaki davranışlarım, duygu ve düşüncelerimden, İstanbul’dan hareket ve tekrar geri dönüşüme kadar geçtiğim yerlerin ve mahallelerin, kasaba ve köylerin, dağların, tepelerin manzaralarından, bu süre zarfında görüştüğüm kişilerle gerçekleştirdiğimiz en önemli sohbetlerimizden, padişahın ordusunun genel durumu ve bu husustaki görüş ve değerlendirmelerimden, rastladığım garip ve ilginç olaylardan; uğradığım felaket ve savaş ortamının güçlüklerinden, özetle bütün seyahatimden söz edilmektedir.

“Osmanlı Devleti ve Yunan Savaşı” ciddi bir eserdi. “Teselya’da Bir Gezi” ise kişisel duygu ve değerlendirmelerin ortaya konulduğu bir seyahatnamedir. İşte aralarındaki fark bundan ibarettir.

Sayfa
272 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
13.50x21.00 cm
Basım Yılı
Şubat 2024
Kategori:
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı