Tenkitname - Bekir Çöl - Ortak Akıl Yayınları

9786050611816
%
25
İndirim
435,00 TL
580,00 TL
Temin Edilebilir (3-5 İş günü)
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 60TL

600TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri

Tenkitname - Bekir Çöl - Ortak Akıl Yayınları

Celaleddin Rûmî, eseri Mesnevî’yi takdim ederken Kur’an ile kıyaslama yapar. “

Mesnevî âlemlerin Rabbinden inmedir. Din asıllarının asıllarının asıllarıdır. Tanrı’nın en büyük fıkhı, en aydın yolu, en açık bürhanıdır. Mesnevi içinde kandil bulunan kandilliğe benzer. Şüphe yok ki Mesnevî gönüllere şifadır.” der.

Rûmî, Mesnevî’sini Kur’an gibi görmeyenlere karşı çok tahammülsüz ve serttir.
Sultan Veled bunu şöyle anlatıyor: “Bir dostu; ‘Mevlana neden Mesnevî’ye Allah kelamı diyor, böyle demese daha iyi olacak, başkalarına izah etmekte zorlanıyoruz’ der.

Bunu duyan Mevlânâ şöyle çıkışır: ‘Ey eşek, niye Kur’an değildir? Ey köpek, neden Kur’an değildir? Ey kahpenin dölü, niye Kur’an değildir? Bizim Mesnevî’miz Kur’an’dan daha yücedir ve onu Kur’an görmeyen eşektir’ der.”

İslam’ı Kur’an üzerinden tahrif edemeyen gayrimüslimler, mezhebî taassup, uydurma hadisler ve tasavvuf üzerinden buna yelteniyorlar. Dolayısıyla Kur’an’a paralel kitaplar ihdas ederek vahyi hayatın kurucu öznesi olmaktan çıkarıp, onu tarihe hapsetmek istiyorlar. Bu projenin ipliğini pazara çıkarmak için bir taş atalım istedik. Bu minvalde tasavvufi öğretinin ülkemizdeki en muteber ismi olan Rûmî’yi ve eserlerini sizler için kritik ettik.

Yazar
Sayfa
408Sayfa
Kağıt
2. HamurKağıt
Boyut
16.00x22.00cm
Basım Yılı
Haziran 2020
Kategori:
Ürün Yorumları

Yorum bulunamadı