Tarih Üzerine Diyalog - Emmanuel Laurentin ile Söyleşiler - Jacques Le Goff - Yapı Kredi Yayınları

Tarih Üzerine Diyalog - Emmanuel Laurentin ile Söyleşiler - Jacques Le Goff - Yapı Kredi Yayınları
Barkod:9789750860508
%
22
İndirim
70 TL
90 TL
Temin Süresi: 2-3 İş Günü
Kitap Künyesi
Tarih Üzerine Diyalog Kitabı, Jacques Le Goff eseri olup 56 Sayfa, 2. Hamur ve 13.50x21.00 cm boyutlarında Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Tarih Üzerine Diyalog Fransa’da Fernand Braudel ve Marc Bloch’un kurduğu “Annales” okulunun yetiştirdiği, Fransa tarihinin iki önemli ismi olan Jacques Le Goff ile Jean-Pierre Vernant’ın 2004 yılında Emmanuel Laurentin eşliğinde France Culture radyosu için yaptığı söyleşilerden oluşuyor. Ortaçağ uzmanı Le Goff ile Eski Yunan uz¬manı Vernant yetiştikleri dönemi, hocalarını, tarihe olan bakış açılarını anlatıyorlar.

“Söyleşinin hiç kuşkusuz en şaşırtıcı yanı, bu iki tarihçinin içinde yetiştikleri toplum¬sal bağlama hissettikleri borcu teslim etme tarzları: Jacques Le Goff ortaya gözü pek varsayımlar atmasına imkân tanıyan 60’lı ve 70’li yılların canlı ve verimli ku¬rumlarına şükran duyuyor; Jean-Pierre Vernant ise Yunan kenti üzerine yürüttüğü araştırmaların Komünist Parti’den kopuşuna çok şey borçlu olduğunu kabul ediyor.”
Emmanuel Laurentin

Sayfa
56 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
13.50x21.00 cm
Basım Yılı
Mart 2024
Kategori:
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı