Tarih Sondan Bir Önceki Şeyler - Siegfried Kracauer - Metis Yayınları

Tarih Sondan Bir Önceki Şeyler - Siegfried Kracauer - Metis Yayınları
Barkod:9789753429290
%
20
İndirim
312 TL
390 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Tarih Sondan Bir Önceki Şeyler Kitabı, Siegfried Kracauer eseri olup 256 Sayfa, 2. Hamur ve 13.00x19.50 cm boyutlarında Metis Yayınları tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Siegfried Kracauer tarafından kaleme alınan Tarih Sondan Bir Önceki Şeyler, Metis Yayınları eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Tarih Sondan Bir Önceki Şeyler - Siegfried Kracauer Kitap Özeti

Siegfried Kracauer “son, nihai şeyler”in felsefi veya teolojik sistemler aracılığıyla kavranabileceğine inanmaz: Bu nedenle dikkatini “sondan bir önceki şeylere dair geçici bir içgörü kazanmaya” yöneltmiştir. Tarih tam da geçici karakteriyle ilgisini çeker onun; “hâlâ bir isimden yoksun oldukları için gözden kaçırılan ya da yanlış yargılanan hedefleri ve varlık tarzlarını ihya etme” yönünde derin bir arzu duyar. Kracauerin bu son dönem çalışmasını görünüşte çok farklı sorunlarla uğraşan ilk çalışmalarına, özellikle de fotoğraf ve film hakkındaki çalışmalarına bağlayan da budur. Fotoğrafın tam bir sanat olmayışı gibi tarihin de tam bir bilim olmadığında ısrar eder ve bu karşılaştırmadan kayda değer saptamalar çıkarır.

Bu klasikleşmiş yapıt bir tarih felsefesi veya metodolojisi sunmaya çalışmıyor; her tarih kavrayışının yüzleşmek zorunda kalacağı sorunlar üzerine son derece parlak bir zihnin düşüncelerini sergiliyor. Yapıt, Kracauer’in ölümünden sonra yakın arkadaşı Prof. Kristeller tarafından tamamlanıp kitaplaştırılmıştır.

Sayfa
256 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
13.00x19.50 cm
Basım Yılı
Aralık 2021
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı