Tarih Felsefesinin Meseleleri - Georg Simmel - Sen Yayınları

Tarih Felsefesinin Meseleleri - Georg Simmel - Sen Yayınları
Barkod:9786057104694
%
20
İndirim
72 TL
90 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Tarih Felsefesinin Meseleleri Kitabı, Georg Simmel eseri olup 190 Sayfa, 2. Hamur ve 12.50x19.00 cm boyutlarında Sen Yayınları tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Georg Simmel tarafından kaleme alınan Tarih Felsefesinin Meseleleri, Sen Yayınları eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Tarih Felsefesinin Meseleleri - Georg Simmel Kitap Özeti

Tarih, eğer bir kukla oyunu olmayacaksa, ruhsal olayların tarihidir. Anlattığı bütün dışsal olaylar, bir yandan itkilerle irade eylemleri arasındaki köprülerden, öte yandan o dış olayların sebep olduğu duygu reflekslerinden başka bir şeydir.
   
Ruh, düşünmekte olduğunun bilincine varmadan önce içinden sonsuz çoklukta düşünce özleri geçer.
   
Tarih felsefesi, ‘Tarih Yasalarını keşfetmektir’ deniyor.
   
Bambaşka bir bilimde, mesela fizik, astronomi, psikoloji, karşılaştırmalı dilbiliminde araştırmacıdan yalnızca tekil malzemenin toplanması istenip yasaların tespiti bir felsefeciye verilecek olsa ne denirdi buna? Bu tuhaflığı açıklama denemesi bizi tarihsel yasa kavramının kendisini incelemeye götürüyor.
   
Her insan kendini herhangi başka birinden bin kat daha iyi tanır, kendisi hakkında herhangi birinden, hatta en yakınından bile daha çok şey bilir. Ama gene de başkası bize bizim kadar yarım, bizim kadar eksik, bizim kadar bir bütün değil ve bizim kadar kendi içinde tutarsız görünemez.
 
Alman düşünür Georg Simmel bu kitabında; tarih, insan, bilinç ve doğa sorunlarını farklı açılardan incelemektedir.

Sayfa
190 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
12.50x19.00 cm
Basım Yılı
Şubat 2022
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı