Tarih Boyunca Muhtelif Milletlerde Kadın Eğitimi - Nusrettin Bolelli - Rağbet Yayınları

9786059475594
%
30
İndirim
126 TL
180 TL
Stokta yok
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 89TL

890TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Yüce Allah, ilk insan Hz. Adem’i yarattıktan sonra ondan eşi Havva’yı yarattı ve bu ikisinden bütün insanları yarattı. İnsanlara kendi bünyelerine uygun görevler verdi. Fiziki olarak erkek ve kadın arasında bazı farklılıklar yarattı. Ancak insanlar, Allah katında değişik görev ve yükümlülüklerden sorumludurlar. Eski toplum ve dinlerde kadının şahsına fazla değer verilmediği gibi, eğitimine de önem verilmemiştir. Hatta bazı milletlerde kadına yaşama hakkı bile tanınmamıştır.

Mahlukatların en değerlisi olan insanoğlu diğer canlı varlıklar gibi, erkek ve dişi olmak üzere iki ayrı varlık halinde yaratılmıştır. İnsanlar, mutlu, düzenli ve rahat yaşamak amacıyla tarih boyunca bazı yeni icatlarda bulunmak için çaba harcamışlar. İlk insanların bilgi, kültür, sanat ve diğer bilgi ve becerileri eğitim ve öğretim vasıtasıyla daha sonraki nesillere aktarılmıştır. Ancak tarih boyunca kadınlar, erkekler kadar şanslı olamamışlar ve onlar kadar eğitim ve öğretimden ve diğer dünya nimetlerinden faydalanamamışlardır.

İslâm dini, kadına layık olduğu önemi verdi ve onun da erkekler gibi ilim öğrenmesini farz kıldı. Bu kitapta özetle eski milletlerin ve Müslümanların kadın eğitimiyle ilgili uygulamalarını örneklerle aydınlatmaya çalışıyoruz.

Sayfa
128 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
13.00x21.00 cm
Basım Yılı
Haziran 2018
Kategori:
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı