Süneni Said bin Mansur (Kayıp Sünenin İzinde) - Said Bin Mansur El Horasani - İtisam Yayınları

Süneni Said bin Mansur (Kayıp Sünenin İzinde) - Said Bin Mansur El Horasani - İtisam Yayınları
Barkod:9786258003154
%
25
İndirim
637,50 TL
850 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Süneni Said bin Mansur (Kayıp Sünenin İzinde) Kitabı, Said Bin Mansur El Horasani eseri olup 640 Sayfa, Şamua Ciltli ve 17.00x24.00 cm boyutlarında İtisam Yayınları tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Said Bin Mansur El Horasani tarafından kaleme alınan Süneni Said bin Mansur (Kayıp Sünenin İzinde), İtisam Yayınları eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Süneni Said bin Mansur (Kayıp Sünenin İzinde) - Said Bin Mansur El Horasani Kitap Özeti

Muhaddislerin Said b. Mansur (rh.a) Hakkındaki Değerlendirmesi
İmam Zehebi (rh.a) Siyeru Alamul-Nubela adlı eserinde İmam Said b. Mansur (rh.a) ile ilgili olarak şunları kaydetmiştir:

İbn Şuayb, Hafız, İmam, Harem bölgesinin şeyhi, Ebu Osman el-Horasani el-Mervezi…,es-Sünen kitabının müellifidir. (…) Selem b. Şebib dedi ki: Ahmed b. Hanbele Said b. Mansuru zikrettim. Onu en güzel şekilde övdü ve onun yaptıklarını saygıyla andı. Ebu Hatim er-Razi dedi ki: O;  mutkinlerden (rivayetlerinde gafletten uzak titiz olan demektir) esbat (sağlam) olan bir sikadır… Harb b. el-Kirmani dedi ki: Said b. Mansur hafızasından bize yaklaşık olarak on bin hadis yazdırdı.

Daha birçok ulemanın onu öven sözleri vardır. Lakin bunun içerisinde öne çıkarılacak olan söz; İmam Müslim (rh.a)in sözüdür. İmam Müslim (rh.a) Sahihinde şöyle bir şey kaydetmiştir:

…Ebu İshak dedi ki: İbrahim b. Muhammed b. Sufyan: Ebun-Nadrın  kız kardeşinin oğlu Ebu Bekr bu hadiste dedi ki: Müslim: Sen Süleymandan daha iyi hıfzedeni mi istiyorsun? dedi. Ebu Bekr ona: İmam okuyunca siz de dinleyin! hadisini kastederek O sahihtir. dedi. (Müslim devamla) Dedi ki: O bana göre sahih bir hadistir. (Ebu Bekr): Öyleyse onu buraya niye koymadın? dedi. Müslim: Bana göre sahih olan her şeyi buraya koymuş değilim ki! Ben buraya (kitabıma) ancak üzerinde (hadis âlimlerinin ) icma ettiklerini koydum. dedi.

Müslimin üzerinde icma ettikleri  sözü ile kastettiği (şu ) dördüdür: Ahmed b. Hanbel, Yahya b. Main, Osman b. Ebi Şeybe ve Said b. Mansur el-Horasani. İmam Said b. Mansur (rh.a)un ilmî derecesinin yüksekliğine işaret eden güzel bir rivayettir bu…

Sayfa
640 Sayfa
Kağıt
Şamua Ciltli
Boyut
17.00x24.00 cm
Basım Yılı
2022
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı