Söylemenin Vakti Var - Bir Yirminci Yüzyıl Bilgesi Refik Ahmet Sevengil

Söylemenin Vakti Var - Bir Yirminci Yüzyıl Bilgesi Refik Ahmet Sevengil
Barkod:9786254299247
%
25
İndirim
382,50 TL
510 TL
Temin Süresi: 2-3 İş Günü
Kitap Künyesi
Söylemenin Vakti Var Kitabı, Cemal Ünlü eseri olup 432 Sayfa, 2. Hamur ve 12.50x20.00 cm boyutlarında İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Hayatı yazarak anlatanlar vardır, bir de sözle anlatanlar.
Gazeteci, radyocu, tiyatro eleştirmeni ve tarihçisi, roman, öykü ve deneme yazarı Refik Ahmet Sevengil güzel yazan, güzel anlatan kimselerdendi. İnsanın cismini, ruhunu, huyunu, sevdasını, ölümünü, doğumunu anlatan bir yirminci yüzyıl bilgesiydi. Yazdıklarıyla, söyledikleriyle dünyalar kurdu.
Refik Ahmet Sevengil ilgi alanları, yaptıkları, söyledikleri, eserleri ve dünya görüşüyle Tanzimat’tan beri devam eden süreci yansıtan güzel bir kaynaşmadır; onu ve eserlerini cazip kılan da budur. Ondaki Doğu-Batı sentezi, böyle bir bileşimi dile getirenlerin özlediği türdendir.
Cemal Ünlü, Söylemenin Vakti Var-Bir Yirminci Yüzyıl Bilgesi Refik Ahmet Sevengil’de, yirminci yüzyılın bir döneminde kültür ve sanat yaşamımıza damgasını vurmuş bu değerli aydınımızı eserleri, fikirleri, entelektüel mirasıyla ele alırken bu bileşimi de günümüz okuruna aktarıyor.
Tiyatro tarihimizi araştırmak isteyenlerin vazgeçemediği kaynak eserler yazmış Sevengil’in kütüphanesinden ve belgeliğinden de yararlanan Cemal Ünlü, görsel açıdan da son derece zengin bir malzemeyi okurla buluşturuyor.

Sayfa
432 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
12.50x20.00 cm
Basım Yılı
Ocak 2025
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı