Son Harzemşah: Celaleddin - Mustafa Cankurt - Çıra Yayınları
Son Harzemşah: Celaleddin - Mustafa Cankurt - Çıra Yayınları
Biraz sonra tüm emir ve komutanları yanındaydı. Sultan, Beni ayağa kaldırın. deyince hizmetlileri, onu ayağa kaldırdılar. Sultan, konuşmaya başladı: Oğullarım, emirlerim, komutanlarım! Kazandığımız nice zaferlerden sonra şimdi zillet içine düşmemiz şüphesiz Allahın takdiridir. Hakkımızda en iyisini Allah bilir. Devletimiz ve hanedanımız temelden sarsıldı, dağılma ve yok olma tehlikesi gösterdi. Düşmanımızın hareket alanı genişledi. İstedikleri gibi rahatça hareket ediyorlar. Önlerinde duran bir kuvvet yok. Celâleddînden başka intikamımı alacak ve alnımdan bu lekeyi silecek oğlum yoktur. Kendisini veliaht tayin ediyorum. Ona itaat ediniz ve sancağı altında toplanınız.
Daha sonra kılıcını bizzat kendisi Celâleddîne kuşattı. Sultanın diğer oğulları Uzlakşah ve Akşah başta olmak üzere tüm emir ve komutanlar ona itaat edeceklerine dair söz verdiler.
*
Sevgili Genç Okurlarım!
Bu kitapta Harzemşah Devletinin Moğollara karşı direnişiyle ünlü son sultanı Celâleddînin hayat hikâyesini okuyacaksınız.
Maceralı bir hayat...
Moğollara karşı bitmez tükenmez bir enerji...
Yıkılan muazzam bir devlet...
Her şeyini kaybeden bir adam...
Küllerinden doğan yeni bir devlet...
Hatalar, ihanetler ve daha neler neler...
Bu kitapta hepsi var...
İyi okumalar...
Yorum bulunamadı