Sherlock Holmes Bütün Maceraları (9 Kitap Takım) - Sir Arthur Conan Doyle - Cem Yayınevi

9789754067675
%
35
İndirim
93,28 TL
143,50 TL
Stokta yok
Favori listesine ekle
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 60TL

600TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri

Sherlock Holmes Bütün Maceraları (9 Kitap Takım) - Sir Arthur Conan Doyle - Cem Yayınevi

1- Korku Vadisi

Korku Vadisi 1914 - 1915de tefrika edilmiş, kitap olarak ilk baskısı 1915de yapılmıştır. Sherlock Holmes ve Doktor Watson, en büyük rakipleri Profesör Moriartynin gölgesinden bir cinayeti çözümlemeye çalışıyorlar. Öykü İngilterenin tarihi şatolarından ABD taşrasındaki mason örgütlenmelerine dek uzanıyor.

Gelmiş geçmiş en büyük düzenbazdan bahsediyoruz. En büyük suçların örgütleyici, yeraltının yönetici beyni. Öyle bir beyin ki ulusların kaderi onun ellerinde. İşte böyle bir adam! Fakat ne hikmetse böyle bir adam, kimsede en ufak kuşku uyandırmadığı gibi, hakkında olumsuz bir şey söyleyene bile rastlanmıyor.

2- Kızıl Takip

Kızıl Takipin ilk baskısı 1887de yapılmıştır. Ünlü dedektif Sherlock Holmes ve yakın dostu Doktor Watson, ilk olarak bu romanda okuyucu önüne çıkarlar. Londrada başlayıp ABD çöllerinde devam eden bir öyküde, bir dizi cinayet, Mormonlar, beceriksiz polisler ve büyük bir aşk, Holmesun yoluna çıkanlardan sadece birkaçıdır.

Birkaç saniye için hepimiz taş kesilmiştir. Ardından, anlaşılmaz bir öfke haykırışıyla, tutsak kendini Holmesun elinden kurtardı ve pencereye doğru fırladı. Cam kırıldı, ancak tam kaçamadan Gregson, Lestrade ve Holmes, av köpekleri gibi üzerine çullandılar. Tekrar odanın ortasına çekildi ve ardından feci bir boğuşma başladı.

3- Son Görev

Bu kitaptaki maceralar 1908 - 1913 arasında yayımlanmıştır, sadece kitaba adını veren son macerasının yayımı epeyce sonra, 1917dedir. Kitabın ilk baskısının tarihi ise, 1917dir. Kitap 8 öykü içermektedir. Sherlock Holmesun bu maceralarında, yaklaşan dünya savaşının etkileri sezilir. Öykülerinde daha önce rastlanmayan sıklıkta, İngiltere dışından karakterler ve politik göndermelere rastlanır. Üstelik kitap doğrusundan savaşa bağlanan bir öyküyle yeteneklerini sergilediği mükemmel kısa öykülerdir.

Şu pencereye bir bak Watson, şekillerin nasıl belirsizleşip bulanıklaştığını ve tekrar bulutun içinde kaybolduklarını görüyorsun. Bir hırsız ya da katil, Londrada böyle bir günde bir kaplanın ormada yaptığı gibi dolaşabilirdi ve saldırana kadar kimse onu görmezid. Tek kanıt da kurbanı olurdu.

4- Sherlock Holmes’un Dönüşü

Bu kitaptaki maceralar 1903 - 1904 arasında Strand dergisinde yayımlanmış, kitap olarak ilk baskısı 1905 yılında yapılmıştır. Kitap 13 öykü içermektedir. Sherlock Holmes ve Doktor Watson, bu kitaptaki öykülerde katiller, dolandırıcılar, şantajcılar, hırsızlar ve casuslardan oluşan bir suç dünyasında adaletten yana mücadelelerini sürdürüyorlar. Holmes şaşmaz mantığı ve garip yöntemleriyle yine çözülemez denen olayları aydınlatıyor.

Hayvanat bahçesinde sürüngenlerin karşısında durup, ölümcül bakışları olan, düz suratlı, tuhaf, zehirli ve kaygan yaratıklara baktığında ürperti ve geri çekilme ihtiyacı hissediyor musun? İşte Milverton da bana böyle hissettiriyor. Kariyerim boyunca elli katille uğraştım ama en kötüleri bile bende böyle bir tiksinti uyandırmıştı.

5- Baskerville Köpeği

Baskerville Köpeği 1901 - 1902de tefrika edilmiş, kitap olarak ilk baskısı 1902de yapılmıştır. En ünlü maceralarında, Sherlock Holmes ve Doktor Watson İngilterenin kırsal bölgelerine uzanıyorlar. Gotik malikaneler, tekinsiz bataklıklar, kaçak mahkumlarla bezeli bir öyküde, asırlar öncesinden kalma bir efsaneyi aydınlatmaya çalışıyorlar.

Sonra birdenbire gecenin tam ortasında kulağıma bir ses geldi, belirgin, yankılanan ve şüphe götürmez bir ses. Bir kadın hıçkırığıydı bu.

6- Sherlock Holmes’un Anıları

Sherlock Holmesun bu maceraları Strand dergisinde 1892-1893 arasında yayımlanmış, kitap olarak ilk baskısı 1894de yapılmıştır. Kitap 11 öykü içermektedir. Bu kitaptaki maceralarda, Sherlock Holmesun gençlik yıllarından, inanılmaz suçla mücadele kariyerini hazırlayan ilk örnekleri öğreniyoruz. Son öykü ise, Holmesun en büyük rakibi Profesör Moritartyyle yüz yüze karşıla

Sayfa
2113Sayfa
Kağıt
2. HamurKağıt
Boyut
15.50x21.00cm
Basım Yılı
Eylül 2018
Kategori:
Ürün Yorumları

Yorum bulunamadı