Rize’de Şapka Hadisesi ve İstiklal Mahkemesi Duruşmaları - Sinan Başaran - Kriter Yayınları

Rize’de Şapka Hadisesi ve İstiklal Mahkemesi Duruşmaları - Sinan Başaran - Kriter Yayınları
Barkod:9786256968325
%
20
İndirim
72 TL
90 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Rize’de Şapka Hadisesi ve İstiklal Mahkemesi Duruşmaları Kitabı, Sinan Başaran eseri olup 182 Sayfa, 2. Hamur ve 16.00x23.50 cm boyutlarında Kriter Yayınları tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Sinan Başaran tarafından kaleme alınan Rize’de Şapka Hadisesi ve İstiklal Mahkemesi Duruşmaları, Kriter Yayınları eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Rize’de Şapka Hadisesi ve İstiklal Mahkemesi Duruşmaları - Sinan Başaran Kitap Özeti

Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan bazı devrimler halkta huzursuzluğa neden oldu. Şapka inkılabına tepki gösteren Rize’nin Potomya bölgesi ahalisinden bir grup kanun dışı bir eylemde bulundu. Akamete uğrayan bu girişime katılanların pek çoğu tutuklandı ve İstiklal Mahkemelerinde yargılandı. Yargılama sonucunda 8 kişi idam edildi. Hapis cezası alan 55 kişi yurdun farklı bölgelerindeki hapishanelere gönderildi. Olay nasıl gelişti? Niçin başkaldırdılar? Cezaevlerinde ne tür sıkıntılarla karşılaştılar? Olaylardan sonra Rize’de şapkalı hayat nasıl devam etti? ve daha pek çok sorunun cevabını bu kitapta bulacaksınız.

Sayfa
182 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
16.00x23.50 cm
Basım Yılı
Aralık 2022
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı