Resim-Elişleri ve Sanat Eğitimi - Kolektif - Cumhuriyet Kitapları
Kolektif tarafından kaleme alınan Resim-Elişleri ve Sanat Eğitimi, Cumhuriyet Kitapları eseri olarak okurlarla buluşuyor.
Resim-Elişleri ve Sanat Eğitimi - Kolektif Kitap Özeti
“Güzel sanatlarda başarı, bütün devrimlerin başarıldığının en kesin delilidir. Bunda başarılı olamayan toplumlara ne yazıktır! Onlar, bütün başarılarına karşın uygarlık alanında yüksek insanlık sıfatıyla tanınmaktan daima mahrum kalacaklardır”
Güzel sanatlar ve özellikle resim, Cumhuriyet öncesi karanlığının başlıca kurbanları arasındaydı. Atatürk’ün başlattığı seferberlikle sanatın her alanında büyük atılımlar yaşanmış, Türk Devrimi’nin başarısı diğer alanlarda da perçinlenmiştir.
Dil devrimi henüz emekleme aşamasındayken, 1932 yılında Gazi Orta Öğretmen Okulu İş Dersleri Öğretmeni İsmail Hakkı Bey (Tonguç), resimdeki çağdaş gelişmelere ilişkin metinleri arı bir Türkçeyle çevirerek ve görsellerle zenginleştirerek ilk, orta ve öğretmen okulları için bir ders kitabı haline getirmiştir. Işık Kansu’nun günümüz Türkçesine yalınlaştırdığı bu önemli eserin tıpkıbasımını okuyucularımızla buluşturmanın kıvancını yaşıyoruz.
Yorum bulunamadı
