Özgüllerden Güller - Kolektif - Sisyphos Yayınları

9786257075022
%
25
İndirim
112,50 TL
150 TL
Stokta yok
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 89TL

890TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Özgüllerden güller, Gaziantepli Özgül ailesinin beş kuşak şairlerinin şiirlerinden oluşmaktadır.

Kitabın isim annesi Bilge Özgül Kazazdır. Bilge hanım gençliğinden bu yana biriktirmiş olduğu aile yadigârı fotoğraflar ve şiirleri zaman zaman kitap haline getirerek yakın geçmiş zamana ve Gaziantep kültürüne ışık tutmuş. Unutulan bazı gelenek ve görenekleri kitaplarında toplamıştır.

Bu kez büyük dedeleri, amcası kendisi ve yeğenin yazmış olduğu şiirleri okuyucuya sunmaktadır.

Büyük dedeleri Müftü Bahaeddin Efendi ve oğlu Mehmet Nizamettin Efendi hem tarihe not düşmüş hem de aruz vezniyle şiirler yazmışlardır.

Amcası Dr. Nizamettin Özgül yeni Cumhuriyetimizin şairlerindendir. Şiirlerini, hece ölçüsüyle ve eski Türkçe ile yazmıştır. Bilge Kazaz’ın şiirleri ise kimlerden etkilendiyse duygularını kaleme almıştır.

Yasemin Özgül Pazarçeviren, Özgül ailesinin en genç şairidir. Dr. Nizamettin Özgül’ün torunudur. Şiirleri de haliyle modern ve bol imgelidir.

Beş kuşak şairlerin dizelerinden anlaşılacağı üzere, şiirin yıllar içinde nereden nereye geldiğini, şiirin evrilmesi ve dönüşmesi dikkat çekici bir özelliktir. Özgüllerden güller severek zevkle okuyacağınız bir şiir kitabıdır.

-Pınar Atay

Yazar
Sayfa
112 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
13.50x21.50 cm
Basım Yılı
Nisan 2020
Kategori:
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı