Öyküler - Lev Nikolayeviç Tolstoy - İletişim Yayınevi

Öyküler - Lev Nikolayeviç Tolstoy - İletişim Yayınevi
Barkod:9789750524615
%
20
İndirim
248 TL
310 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Öyküler Kitabı, Lev Nikolayeviç Tolstoy eseri olup 361 Sayfa, 2. Hamur ve 13.00x19.50 cm boyutlarında İletişim Yayınevi tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Lev Nikolayeviç Tolstoy tarafından kaleme alınan Öyküler, İletişim Yayınevi eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Öyküler - Lev Nikolayeviç Tolstoy Kitap Özeti

Mehmet Özgül çevirisi, Rene Fuelop-Miiler’in önsözü ve Edward Wasiolek’in sonsözüyle, Yazar ve dönem kronolojisiyle, Kitaba dair görsellerle.

Yazarlık kariyerinin başlangıcından son evresine kadar ulaşan bu derlemede Tolstoy, romanlarında var olan zenginliği ve duyarlılığı öykülerine de taşıyor.

Tolstoy’un zenginlik ve yoksulluk, mutluluk ve keder, doğa ve sanat gibi evrensel konulara değindiği öyküleri, başlı başına başyapıt niteliğindedir. Yazar, hayatı boyunca pençeleştiği bir muamma olan ölüm ve ölümlülük temalarını, derin ve masalsı bir hikaye olan “Üç Ölüm”de ele alır. Rus soylu ve köylü sınıfı arasındaki ilişkiyi merkezine alan “Efendi ile Uşağı” ise iş için çıktıkları yolda ölümcül bir kar fırtınasına yakalanan tüccar Vasili Andreyeviç ve uşağı Nikita’nın bu ölüm-kalım mücadelesi sırasında kendilerini ve birbirlerini keşfedişinin hikâyesidir. Tolstoy’un sekiz öyküsünden oluşan bu derlemede okur, dünya edebiyatının başyapıtlarının çıktığı atölyeyi ziyaret etme fırsatı bulacak.

“Tolstoy bazen Paolo Veronese’yi hatırlatır; aynı o usta ressam gibi, çalıştığı dev tuvali fazla kalabalıklaştırmadan zenginleştirmeyi başarır.”
Oscar Wilde

Sayfa
361 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
13.00x19.50 cm
Basım Yılı
Ağustos 2018
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı