Öteki - Fyodor Mihayloviç Dostoyevski - İthaki Yayınları

Öteki - Fyodor Mihayloviç Dostoyevski - İthaki Yayınları
Barkod:9786053754398
%
25
İndirim
187,50 TL
250 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Öteki Kitabı, Fyodor Mihayloviç Dostoyevski eseri olup 240 Sayfa, 2. Hamur ve 13.50x19.50 cm boyutlarında İthaki Yayınları tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Fyodor Mihayloviç Dostoyevski tarafından kaleme alınan Öteki, İthaki Yayınları eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Öteki - Fyodor Mihayloviç Dostoyevski Kitap Özeti

“Modern düzyazının yaratılmasında herkesten çok payı olan, onu pekiştirip günümüzdeki düzeye taşıyan kişi Dostoyevski’dir.”

- James Joyce

Fyodor Mihayloviç Dostoyevski’nin yirmi beş yaşındayken yazdığı, 1846 tarihli romanı Öteki, tekinsiz, bugün bile yenilikçiliğini koruyan, muazzam bir edebiyat kuvvetini müjdeleyen eser olarak görülür.

Dostoyevski eleştirileriyle de tanınan Vladimir Nabokov’un başyapıt olarak tanımladığı Öteki, dokuzuncu dereceden memur Yakov Petroviç Golyadkin’i anlatıyor. Bitmeyen bir tedirginlik ve özgüven eksikliğinden mustarip Golyadkin, kurduğu kırık dökük cümlelerde, sözlerinin tekrarında kaybolan bir adam. Bir gün karşısına çıkan, ona tıpatıp benzeyen şu öteki, yani Küçük Golyadkin ise daha atılgan, belki de daha fesat ve sahtekâr. Golyadkin benzerinin başına açtığı dertlerden kurtulmaya çalışırken aynadaki ters yansıması onun narin aklını daha da karıştıracak. Mesela: Dertlerinin tek sorumlusu öteki mi acaba?

Dostoyevski, Öteki’de belki de hiç eskimeyecek o açmazı irdeliyor: İşler iyice çirkinleştiğinde de kendinle hesaplaşabilecek misin?

Sayfa
240 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
13.50x19.50 cm
Basım Yılı
Temmuz 2023
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı