Odessa Öyküleri - Isaac Babel - Dorlion Yayınları

9786254079696
%
35
İndirim
115,70 TL
178,00 TL
Temin Edilebilir (3-5 İş günü)
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 60TL

600TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri

Odessa Öyküleri - Isaac Babel - Dorlion Yayınları

Isaac Emmanuilovich Babel (1894-1940)
İlk kısa öyküsü 1917 yılında yayımlanan Rus yazar Babel, Petrograd’a yerleşmek istedi. Fakat yasalara göre Yahudilerin orada yerleşip iş kurmalarına izin verilmiyordu. (O yıllarda yasalar sadece okumaya izin veriyordu.)
Yaşadığı dönemin savaşlarını ve Yahudi toplumunun yaşantılarını konu edinen öyküler yazan Isaac Babel, Sovyetler Birliği´nin ilk yıllarında tanındı ve 1930´ların ilk yarısında üne kavuştu. Tanınmasını sağlayan ilk kitabı Odessa Öyküleri 1924 yılında bir dergide yayımlandı. Bunun ardından iki yıl sonra 1926´da ilk kitabı Kızıl Süvariler ile adı daha da çok duyuldu.
Kızıl Ordu´da çeşitli görevlerde bulundu. Gençliğinin ilk yıllarında etkilendiği Maksim Gorki, hem yakın arkadaşı, hem de danışmanıydı.
Son eseri, Gorki´nin ölümünden iki yıl sonra onun için yazdığı bir övgü kitabı oldu. 1939´un ilk çeyreğinde Sovyet Gizli Servisi tarafından tutuklanarak Sibirya´da bir cezaevinde hapsedildi ve 1940 yılında kurşuna dizildi.
Stalin´den sonra 1954 yılında aklandı ve 2011 yılı Eylül ayında Ukrayna’nın Odessa kentinde adına bir anıt dikilmiş ve bir sokağa adı verilmiştir.
Bir dönemin yaşamının anlatıldığı bu kitabı, bu kadar da olmaz diyerek okuyacak, okudukça sonunu daha fazla merak edeceksiniz.

Yazar
Sayfa
208Sayfa
Kağıt
2. HamurKağıt
Boyut
13.50x21.00cm
Basım Yılı
Şubat 2022
Kategori:
Ürün Yorumları

Yorum bulunamadı