Mahir Zaman’la Yakaza Halleri - Necdet Subaşı - Mahya Yayınları

9786057133748
%
15
İndirim
272,00 TL
320,00 TL
Temin Edilebilir (3-5 İş günü)
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 60TL

600TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri

Mahir Zaman’la Yakaza Halleri - Necdet Subaşı - Mahya Yayınları

Yakaza halindeyiz sanki. İki arada bir derede kaldığımız kesin. Merak edenler olabilir, yakaza, içinde pek çok derinlikli anlamları barındıran istisnai vakit, uykuyla uyanıklık arasında bir an, belki bir lahza, ama sanki uyanıklığı daha baskın olan bir zaman aralığı.

Aklı her şeye kesiyor, göru¨yor, algılıyor, fark ediyor. Gerçekte kendisi ile baş başa. Kendi iç sesleri ile ağız ağıza, kulak kulağa verilmiş bir lahza. Başka bir zaman olsa bir su¨ru¨ dedikodunun, bir su¨ru¨ gu¨ru¨ltu¨nu¨n patırtının arasında, insanın kendine vakti kalmıyor. Ne bileyim, herkesin bir derdi var işte. Ama yakaza öyle değil.

Eğer etrafınızdaki şeyleri ayıklamayı başarırsanız, kendinizle karşılaşmayı, kendinizi karşınıza alıp şöyle “onunla” bir konuşmayı, adamakıllı bir hesaplaşmayı, yetkin bir yu¨zleşmeyi göze alırsanız, bu saat, bu dilim, bu aralık size sıra dışı bir sıcaklık armağan edecektir... Benim için yakaza uykudan çok uyanıklığa giden bir yol gibidir

“Yakaza” hâlindeyiz, hepimiz buradayız. Yu¨kleri açmak, denkleri çözmek için buradayız. Hayat hep kuru laflarla, kuru sözlerle, teknik cu¨mlelerle, hiyerarşilerle yu¨ru¨mu¨yor. Bazen kalbimizi havalandırmak gerekiyor. Ve bu vesileyle sizlerle konuşurken aslında kendimle konuşmayı, kendimle yu¨zleşmeyi denedim.

Sayfa
144Sayfa
Kağıt
1. HamurKağıt
Boyut
13.00x23.00cm
Basım Yılı
Aralık 2022
Kategori:
Ürün Yorumları

Yorum bulunamadı