Kumarhane Kapitalizmi - Alpaslan Işıklı - İmge Kitabevi Yayınları
Kumarhane Kapitalizmi - Alpaslan Işıklı - İmge Kitabevi Yayınları
“Alpaslanın (Işıklı), kitabında Keynesden başlayıp Friedman -dolayısıyla Adam Smith- tartışmasına bağladığı, liberalizm eleştirisini (...) keyifle okudum.”
Attilâ İlhan, Cumhuriyet, 12.11.2002
“Anamalcılık, sonunda, hiçbir üretimde bulunmadan, sanal bir dünyada, sanal değerler alışverişine nasıl dönüşüyor. Bu çürümenin ayrıntılarını öğrenmek ya da anımsamak için bu yapıtı mutlaka okumalısınız.
Bertan Onaran, Adam Sanat, Şubat 2004
“Prof. Işıklı, bu kitabında Türkiyeyi dayattığı anlaşmalarla ekonomik yönden teslim almış olan Dünya Bankasının içyüzünü ortaya seriyor. Ve bize çok ilginç ipuçları veriyor.
…
Ve acı bir sonuç: Prof. Alpaslan Işıklının bu kitabı gösteriyor ki bizde bir zamanlar Özalın Prensleri adı verilen ve Dünya Bankasından gönderilen kişiler 21. yüzyılın misyonerleridir...”
Rıza Zelyut, GÜNEŞ, 16 Aralık 2002
Yorum bulunamadı