Kültürümüzde Hadis - Erdinç Ahatlı - Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı

Kültürümüzde Hadis - Erdinç Ahatlı - Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı
Barkod:9789755485294
%
20
İndirim
180 TL
225 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Kültürümüzde Hadis Kitabı, Erdinç Ahatlı eseri olup 152 Sayfa, 2. Hamur ve 14.00x22.00 cm boyutlarında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Erdinç Ahatlı tarafından kaleme alınan Kültürümüzde Hadis, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Kültürümüzde Hadis - Erdinç Ahatlı Kitap Özeti

İslâm’ın ilim ve amele dayalı kültür ve medeniyet tarihine rengini veren, damgasını vuran iki ana damar Kur’ân ve Sünnet/Hadis’tir. Fert ve toplum, bu iki damardan akıp gelen “nûr” ile karanlıktan aydınlığa çıkar. İslâm kültür ve medeniyetini inşa eden harcın kimyasına, bu nûrun taşıdığı renkler karışır.

Elinizdeki eserde, genellikle ibadetle ilintili olarak müslümanın hayatını tanzim eden ezan, selam ve vakıf uygulamaları gibi kaynağı hadis ve sünnet olan bildik örneklerin dışında, müslüman Anadolu ve Rumeli kültüründe, örf ve adetlerinde yer alan söz ve davranışların bir kısmının hadislerdeki temelleri ortaya konulmaya çalışılmıştır.

Eserde; baba dostunun hatırını saymak, kulağı çınlayan kimseye “seni kim anıyor?” diye sormak, cenazeyi duyurmak için sala okumak, yeni bir elbise giyene “üzerinde eskisin” demek, ölenin arkasından kötü konuşmamak, ekmeğe saygı göstermek, kapıya gelen dilenciyi boş çevirmemek ve mezarlıkların ağaçlandırılması gibi kültürümüzde yer alan uygulamaların hadislerdeki kaynakları incelenmiş, dolayısıyla toplumdaki hadis ve sünnetin etkisi de bir miktar ortaya konulmuştur.

Sayfa
152 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
14.00x22.00 cm
Basım Yılı
Aralık 2020
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı