Küçük Kandil - Gassan Kenefani - Beyaz Bulut Kitap

Küçük Kandil - Gassan Kenefani - Beyaz Bulut Kitap
Barkod:9786259557120
%
15
İndirim
170 TL
200 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Küçük Kandil Kitabı, Gassan Kenefani eseri olup 72 Sayfa, 2. Hamur ve 16.00x21.00 cm boyutlarında Beyaz Bulut Kitap tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Gassan Kenefani tarafından kaleme alınan Küçük Kandil, Beyaz Bulut Kitap eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Küçük Kandil - Gassan Kenefani Kitap Özeti

Gassan Kenefani, is¸gal edilmis¸ Filistin’in Akka^ s¸ehrinde 1936 yılı Nisan ayının dokuzunda dogˆdu. 1947 yılından son- ra S¸am ile Kuveyt arasında ve Londra’da yas¸adı. 
Gassan o¨yku¨ yazmaya on do¨rt yas¸ında c¸ok erken bas¸la- dı. O¨yku¨leri yas¸adıgˆı hayatın gerc¸eklerinden esinleniyordu. Onun tepkisi genel olarak Arap sorununa o¨zel olarak Filistin sorununa yo¨nelikti; bu, yazdıklarında ac¸ıkc¸a go¨ru¨lu¨yor. Bas¸- langıcından 8 Temmuz 1972’de s¸ehid oluncaya kadar haya- tını bu sorun ic¸in vakfetti. 
Arkadas¸larından birine yazdıgˆı mektupta s¸o¨yle diyordu: “Kendimi hep bitkin ve yorgun hissediyorum.. Yine de ya- tagˆa gitmiyorum, gizli bir bilinc¸ var burada: oturanlar asla kalkamazlar...” 
Gassan, u¨lkesinin sorunlarını c¸es¸itli bic¸imlerde dile getirdi: o¨yku¨, makale, haber, silah, sevgi. 
Fakat c¸ocuklara sevgisi bas¸kaydı, c¸u¨nku¨ onlarda gelecegˆin gerc¸ek devrimcilerini go¨ru¨yordu. Kız kardes¸inin kızı Lemis Hu¨- seyin Necm 12 Ocak 1955’te dogˆumundan bas¸layarak onun c¸ocuk sevgisinin simgesi oldu. Kendi fırc¸asıyla yaptıgˆı resimlerle su¨sledigˆi bir kitapc¸ıgˆı dogˆum gu¨nu¨nde ona vermeyi alıs¸kanlık edinmis¸ti. O kitapc¸ıgˆa s¸iirler veya c¸ocuk masalları da ekliyordu. Lemis’e verdigˆi kitaplar arasında Ku¨c¸u¨k Kandil o¨yku¨su¨ de var ve o Gassan Kenefani’nin c¸ocuklar ic¸in yazdıgˆı ve resimledigˆi ilk kitap. Bunu kitabın sunus¸unda yazmıs¸: “Sana verdigˆim so¨zu¨ tutuyorum, sana armagˆan olarak bir o¨yku¨ yazmaya karar ver- dim. Adı Ku¨c¸u¨k Kandil olan tek o¨yku¨yu¨ senin ic¸in yazacagˆım. Sen bu¨yu¨du¨kc¸e o da bu¨yu¨yecek...” 
Bundan sonra s¸unu da yazmıs¸: 
“Ben hayatımda her s¸eyden c¸ok sevdigˆim insanlardan biri dıs¸ında kimseye -u¨lkemin c¸ocuklarına, senin annene, kendi es¸ime bile- kitap ithaf etmedim; bunu s¸imdi sadece senin ic¸in yapıyorum.” 
Lemis, onun o¨zledigˆi du¨nyanın c¸ocuklarına duydugˆu bu¨- yu¨k sevginin simgesiydi. 
Gassan ile Lemis arasındaki sıcak ilis¸ki, sanki bunu son- suz bir bagˆlılıgˆa do¨nu¨s¸tu¨rmek istemis¸, sonsuzluk yolculugˆuna ikisi birlikte c¸ıkmıs¸tır. Gassan s¸ehid olurken Lemis de ona es¸lik etmis¸tir. 

Sayfa
72 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
16.00x21.00 cm
Basım Yılı
Nisan 2025
Kategori:
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı