Köyümden Gönlümden - Mehmet Ali Kalkan - Ötüken Neşriyat

Köyümden Gönlümden - Mehmet Ali Kalkan - Ötüken Neşriyat
Barkod:9786254087141
%
20
İndirim
136 TL
170 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Köyümden Gönlümden Kitabı, Mehmet Ali Kalkan eseri olup 160 Sayfa, 2. Hamur ve 1.00x19.50 cm boyutlarında Ötüken Neşriyat tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Mehmet Ali Kalkan tarafından kaleme alınan Köyümden Gönlümden, Ötüken Neşriyat eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Köyümden Gönlümden - Mehmet Ali Kalkan Kitap Özeti

“Nevzat Kösoğlu ağabey “Köye plastik pencere geldiğinde bir şeyler eksilmeye başladı,” demişti. Köyümüze kanunsuz, kaçak inşaat yapan, ağaçları kesen belediyeyi yazdığımda gençlerin bir kısmı “Köye bir şeyler yapılsın da kim yaparsa yapsın, kaynağı ne olursa olsun,” gibi laflar ettiler.

Yazmaya çalıştığım “Köyümden... Gönlümden…” bunlar değildi. Köydeki güzelliklerdi, insanların samimiyeti idi. Helali, haramı, doğruyu, yanlışı ayırmaktaki ferasetleriydi. Ahmet’in dağda bayırda bulunan sahipsiz ağaçları “Kurt, kuş yir,” diye aşılamasıydı. Geliri olmayan bir teyzenin “Yaşın altmış beş olmuş, o yüzden sana yaşlılık aylığı bağlamaya geldik,” diyen yetkililere “Olmaz, almam, ırahmetlik buvam beni nöfusa bi yaş böyük yazdırmış, alırsam haram olur,” diyen güzelliğiydi.”

Mehmet Ali Kalkan

Mehmet Ali Kalkan, Köyümden… Gönlümden… kitabıyla her zamanki mutedil uslubuyla milletimizin güzel hasletlerinin altını çizerken neleri kaybettiğimizi de net bir şekilde önümüze koyuyor. Şimdi okuma ve düşünme zamanı.

Sayfa
160 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
1.00x19.50 cm
Basım Yılı
Temmuz 2024
Kategori:
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı