Kösem Sultan’ın Yüzüğü - Lütfü Şehsuvaroğlu - Elips Kitap

Kösem Sultan’ın Yüzüğü - Lütfü Şehsuvaroğlu - Elips Kitap
Barkod:9786051214191
%
20
İndirim
288 TL
360 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Kösem Sultan’ın Yüzüğü Kitabı, Lütfü Şehsuvaroğlu eseri olup 301 Sayfa, 2. Hamur ve 13.50x21.00 cm boyutlarında Elips Kitap tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Lütfü Şehsuvaroğlu tarafından kaleme alınan Kösem Sultan’ın Yüzüğü, Elips Kitap eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Kösem Sultan’ın Yüzüğü - Lütfü Şehsuvaroğlu Kitap Özeti

Aşkı aramak, tutkunun peşinden gitmek değilmiş, onu anladım. Aşkı aramak hakikati aramakmış.

Şimdi yüzüğüme bakarken ondaki aşkı anlama gayretimin her faslının farklı farklı olduğunu görüyorum. Şimdi oğlumun tahta geçtiği şu zamanda bundan sonrası için daha önceki hayatımdan çok farklıyım. Çok farklı düşünüyorum artık. Ben artık Ahmed’in gözdesi, başhasekisi, Kösem Sultan değilim. Ben artık Dördüncü Murad’ın validesi Kösem Sultan’ım. Elbette anne ile eş birbirinden farklıdır ama ben gerçekten Sultan Ahmed döneminde yapamadıklarımı yapacağım, bunda kararlıyım. Nasıl ki Anastasya başka, Hatice başka, Mahpeyker başka ve Kösem de başkaydı; şimdi de önceki Kösem ile bundan sonrası farklı olacak.

Yüzük de şahit. Kalbimin bütün hislerini işaret parmağımdaki yüzükte müşahhaslaşmış halde görüyorum. (…) İşte adaların kendi hülyasında gezinen, papazın kızı mı, zangoçun kızı mı olduğunu bile bilemeyen köylü Rum kızı rüyasını bile göremediği cihan padişahının sarayına valide sultan oldu. Şaşıyorum, sanki yaşananların hiçbiri yaşanmamış da ben o küçük köyümden kalkıp dünyadaki bütün kraliçelerden daha etkili ve yetkili valide sultan olmuşum! Nasıl da geçti zaman?

Yaşadığı küçük Yunan adasından ayrıldıktan sonra güzelliği sayesinde Topkapı Sarayı’nın haremine cariye olarak giren Anastasya, Osmanlı Padişahı 1. Ahmedin eşi olup devlet yönetiminde etkin bir rol oynamış, Padişah IV. Murad ve 1. İbrahimin annesi ve IV. Mehmedin büyükannesi sıfatıyla tarihe adını Kösem Valide Sultan olarak yazdırmıştır. Çok genç yaşta 1. Ahmede haseki olmuş, kocası ölünce önce tahta geçen kocasının kardeşi Sultan 1. Mustafa ve daha sonra da Sultan 2. Osman zamanında devlet işlerinde etkinliği yavaş yavaş artmıştır. Bu padişahların tahttan indirilmesi üzerine tahta nihayet Kösem Sultanın kendi oğlu 4. Murat çıktı.4. Murat tahta çıktığında yalnızca 12 yaşındaydı ve Kösem Sultan zekası ve hırsıyla artık oğlu adına imparatorluğu perde arkasından yönetmeye başlamıştı.

Hareme girdiği ilk gün buradaki diğer cariyeler gibi olmayacağına yemin eden Anastasya, önce padişahının kalbini çalmış sonra tüm imparatorluğu yönetmiş; hayallerini hayata geçirmek için gözünü budaktan sakınmamış ve en nihayetinde Anastasya’yı Mahpeyker Kösem Valide Sultan’a dönüştürmeyi başarmıştır.

Yayınevi
Sayfa
301 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
13.50x21.00 cm
Basım Yılı
Haziran 2015
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı