Korsan Ütopyaları - Hakim Bey - Parşömen Yayınları

Korsan Ütopyaları - Hakim Bey - Parşömen Yayınları
Barkod:9786054452040
%
30
İndirim
77 TL
110 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Korsan Ütopyaları Kitabı, Hakim Bey eseri olup 243 Sayfa, 2. Hamur ve 13.50x19.50 cm boyutlarında Parşömen Yayınları tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Hakim Bey tarafından kaleme alınan Korsan Ütopyaları, Parşömen Yayınları eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Korsan Ütopyaları - Hakim Bey Kitap Özeti

1500’lerin sonlarından 18. yüzyıla kadar binlerce Avrupalı kadın’ İslamiyet’e dönmüştür. Bu kişilerin çoğu Cezayir, Tunus, Trablusgarp ve Fas’ın Rabat-Salé bölgesinde ‘Berberi Sahil Eyaletleri’ yaşıyor ve çalışıyorlardı. Kadınların çoğu, Müslüman erkeklerle evlenince Müslüman oldular. Buraya kadarını anlamak kolay; yine de bir 17. yüzyıl Isabelle Eberhardt’ı arayışıyla, bu kadınların bazılarının yaşamlarının izini sürebilmek heyecan verici olurdu. Ama peki ya erkekler? Onların din değiştirmesine yol açan neydi?

Din değiştirmeye karşı İslam’ın tavrı, daha açık olarak nitelendirilebilir. İspanyollar, Yahudileri ve Müslümanları din değiştirmeye zorladılar, ama sonra yine de sınırdışı ettiler. Oysa İslam, kendini hala mümkün olan her yolla, özellikle de insanların din değiştirmesiyle yayılmaya çalışan yeni bir din olarak görmeye devam ediyordu. “Yeni Müslümanlar” hala kutsanmış ve “şanslı” sayılırlar, özellikle de İslamiyet’in sınır bölgelerinde.

Sayfa
243 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
13.50x19.50 cm
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı