Kırışıklıklar - Paco Roca - Desen Yayınları

Kırışıklıklar - Paco Roca - Desen Yayınları
Barkod:9786057301277
%
15
İndirim
331,50 TL
390 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Kırışıklıklar Kitabı, Paco Roca eseri olup 102 Sayfa, 1. Hamur ve 19.00x26.00 cm boyutlarında Desen Yayınları tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Paco Roca tarafından kaleme alınan Kırışıklıklar, Desen Yayınları eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Kırışıklıklar - Paco Roca Kitap Özeti

Akıp giden zamana inat aklınızdaki kırışıklıklara meydan okumak...

İspanyol illüstratör, yazar Paco Roca’dan, 2008 Uluslararası Barcelona Çizgi Roman Festivali’nde “En İyi Çizgi Roman Ödülü”nü alan etkileyici bir grafik roman: Kırışıklıklar

Kırışıklıklar, yaşlıların dünyasına içtenlikle eğilerek, yalnızlık, sadakat, hayaller, özlem ve çaresizlik gibi kavramları ele alan samimi bir hikâye anlatıyor.

Animasyon türünde beyazperdeye de uyarlanan ve başta Goya Ödülleri olmak üzere pek çok ödüle değer görülen Kırışıklıklar, rahatsızlıkları yüzünden geriye kalan ömürlerini bakımevinde geçirmek zorunda kalan bir grup yaşlı insanın günlük hayatından kesitler sunuyor.

20 yılı aşan banka müdürlüğü görevinin ardından Emilio, Alzheimer olduğu gerekçesiyle çocukları tarafından bir bakım evine gönderilir. Zihninin karanlık dehlizlerinde şimdiki zamanla geçmiş zaman arasında gelgitler yaşayan yaşlı adam, bir yandan yeni hayatına alışmaya, bir yandan da hastalığını kabullenmeye çalışmaktadır. Neyse ki oda arkadaşı Miguel vardır da gündelik yaşamı bir nebze olsun renk kazanır.

Bakımevleri kimilerine göre uzun ve yorucu bir yolun sonu, kimilerine göreyse yeni bir hayatın başlangıcı sayılır. Paco Roca, günümüz gençlerinin ebeveynlerine karşı tahammülsüzlüğünü eleştirdiği Kırışıklıklar’da, çocukları tarafından bakımevlerine yollanarak yalnızlığa teslim edilen çaresiz yaşlıların kimselerin konuşmaya, yazmaya, anlatmaya cesaret edemediği yaşam mücadelelerine ayna tutuyor. Öyle ki, her gün başka bir oyunla bakımevini birbirine katan Miguel’in, Doğu Ekspresi’yle İstanbula seyahat ettiğini zanneden Rosario’nun ya da Marslılar tarafından kaçırılmaktan korktuğu için hiçbir yere yalnız başına gidemeyen Carmen’in hem “tanıdık” hem de “bizden” hikâyeleri okurları kâh güldürüyor kâh hüzünlendiriyor.

Sayfa
102 Sayfa
Kağıt
1. Hamur
Boyut
19.00x26.00 cm
Basım Yılı
Nisan 2025
Kategori:
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı