Kendini Aldatan İnsan - İmam Gazzali - Ketebe Yayınları

Kendini Aldatan İnsan - İmam Gazzali - Ketebe Yayınları
Barkod:9786258159943
%
25
İndirim
81,75 TL
109 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Kendini Aldatan İnsan Kitabı, İmam Gazzali eseri olup 80 Sayfa, 2. Hamur ve 13.50x21.00 cm boyutlarında Ketebe Yayınları tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

İmam Gazzali tarafından kaleme alınan Kendini Aldatan İnsan, Ketebe Yayınları eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Kendini Aldatan İnsan - İmam Gazzali Kitap Özeti

Aldanışı, insanlığın trajik bir hakikati olarak sunan el-Keşf ve’t-Tebyîn fî Ğurûri’l-Halki Ecmaîn, gururun/aldanışın arkasındaki aldanma hikâyelerini çeşitli tasvirlerle ortaya koyuyor. Bu anlamda “Tüm İnsanların Aldanışının Keşif ve Beyanı” olan bu kitapta Gazzâlî; insanların, arzularını tatmin yönündeki tabii temayüllerine uymalarından çok, bunların üzerini örten bazı erdemler vasıtasıyla kendilerini kandırmalarıyla ilgileniyor. Bu yüzden de kitapta, aldanışın elinden neredeyse kimsenin kurtulamadığını görmek hiç şaşırtıcı değildir.

Gazzâlî’nin asıl gündemi ise aldanmamış gibi görünen, toplumda itibar gören ve rol model kabul edilen sınıfların gizli aldanışıyla ilgilidir ki kitabın muhtevasının büyük kısmı buna ayrılmıştır. Gazzâlî’nin aldandıklarını iddia ettiği ve aldanış hikâyelerini geniş biçimde resmettiği, çeşitli gerekçelerle temellendirdiği gruplar, kitapta dört sınıfta toplanıyor: âlimler, âbidler, zenginler ve sûfîler.

Günümüzde dinî yönelişlerin özellikle sosyal organizasyonlar ölçeğindeki büyük tecrübesini göz önünde bulundurduğumuzda, kitabın hâlâ güncelliğini koruduğunu görmemek mümkün değildir.

Sayfa
80 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
13.50x21.00 cm
Basım Yılı
Kasım 2024
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı