Kaostan Yaratıma: Postmodernizm ve Rus Edebiyatına Yansımaları

Kaostan Yaratıma: Postmodernizm ve Rus Edebiyatına Yansımaları
Barkod:9786257677608
%
10
İndirim
270,90 TL
301 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Kaostan Yaratıma: Postmodernizm ve Rus Edebiyatına Yansımaları kitabı, en uygun fiyata satın al.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Orçun Alpay tarafından kaleme alınan Kaostan Yaratıma: Postmodernizm ve Rus Edebiyatına Yansımaları, Nobel Bilimsel Eserler eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Kaostan Yaratıma: Postmodernizm ve Rus Edebiyatına Yansımaları - Orçun Alpay Kitap Özeti

Postmodernizm, hem kavram hem de sanat açısından “tam söylenmemişlik” durumunu yansıtır. Bu duruma eşlik eden biçim ve biçemdeki yıkıcı dönüşümle yaratılan kaos, postmodernizmin değişmez yaşam ve ifade alanını oluşturur. Bu kitap, çokça tartışılan bu meseleyi ele almaya çalışırken öncelikle bu yumağın ilk ilmeğine yani kavramsal karmaşaya ve tarihsel-felsefi açıdan Aydınlanma Çağı’na uzanan köklerine yöneliyor.

Kitapta; postyapısalcılardan kültürbilimcilere, sosyologlardan göstergebilimcilere kadar onlarca bilim insanı ve düşünürün görüşleriyle şekillenen kuramsal tartışmalar ışığında postmodernizmi mimari, tiyatro, sinema gibi alanlardan Pop-Art ve anti-Sovyet versiyonu Sots-Art’a vardırarak daha ziyade belirgin bir şekilde varlığının hissedildiği edebiyat üzerinde yoğunlaşılıyor. Beat Kuşağı ve Tel Quel gibi postmodernist toplulukların yükseldiği Batı edebiyatının yanı sıra 1980 sonrası Türk edebiyatında da akımın izlerinin görülmeye başlanması ve ardından postmodernizmin Rus edebiyatındaki yansımaları noktasında Venedikt Yerofeyev, Andrey Bitov, Saşa Sokolov, Vladimir Sorokin ve Viktor Pelevin gibi kült Rus yazarların yaşamları, sanatları ve seçilmiş eserlerinin analizleri postmodernizme özgü teknikler aracılığıyla ortaya konularak aynı zamanda kaosun nasıl yaratıma dönüşeceği sorusunun da yanıtı aranıyor.

Sayfa
332 Sayfa
Kağıt
1. Hamur
Boyut
13.50x21.50 cm
Basım Yılı
Şubat 2021
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı