Kanuninin Son Seferi (Sigetvar 1566) - Ahmet Önal - Yeditepe Yayınevi

Kanuninin Son Seferi (Sigetvar 1566) - Ahmet Önal - Yeditepe Yayınevi
Barkod:9786057800442
%
25
İndirim
375 TL
500 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Kanuninin Son Seferi (Sigetvar 1566) Kitabı, Ahmet Önal eseri olup 408 Sayfa, 2. Hamur ve 13.50x21.00 cm boyutlarında Yeditepe Yayınevi tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Ahmet Önal tarafından kaleme alınan Kanuninin Son Seferi (Sigetvar 1566), Yeditepe Yayınevi eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Kanuninin Son Seferi (Sigetvar 1566) - Ahmet Önal Kitap Özeti

Dönemin batılı tarihçileri Birinci Süleymanı Büyük Türk, Muhteşem Süleyman olarak anmışlar, daha sonraki tarihçiler ise Kanuni Sultan Süleyman olarak zikretmişlerdir. Muhteşem Süleymanın ölümü de muhteşem olmuştu. 46 yıllık saltanatı boyunca 13 sefere çıkan ve 10 yıl İstanbuldan ayrı kalan Kanunî Sultan Süleyman, son nefesini Sigetvar surları önünde şehid olarak vermişti.

Elinizdeki çalışma ana hatlarıyla bilinen, ancak ayrıntılarını unuttuğumuz Kanuni Sultan Süleyman’ın son seferinin siyasi ve askeri sebeplerini, padişahın sefer yolculuğunu, Sigetvar’ın fethini, başta arşiv belgeleri ve Osmanlı tarihleri olmak üzere dönemin kaynaklarına dayalı olarak inceleyen bir araştırmadır.

Sayfa
408 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
13.50x21.00 cm
Basım Yılı
Kasım 2019
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı