İsimsiz Nefesler - Dadohu - Tilki Kitap

9786055045456
%
30
İndirim
71,40 TL
102,00 TL
Stokta yok
Favori listesine ekle
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 60TL

600TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri

İsimsiz Nefesler - Dadohu - Tilki Kitap

Neden dadohu?

Her insan iki ‘ben’ e sahiptir. Birisi, sistem tarafından isimlendirilmiş ve yetiştirilmiş ‘ben’, öteki ise Varoluş etkisi altında ki ‘öz benlik’ olan ruhtur. İsmim Murat ve ismim, sistemin var ettiği ‘ben’ olanı işaret eder. Unsurlarımın üzerine geçici, değişken ve yapay olarak oluşturulmuş kişiliğim, sistem tarafından verilmiştir.

Kişilik, sistemin ötesi ile ilgili bir şeyler hissedebilir; fakat gerçekleştiremez, tanımlayamaz. Çünkü kişiliğin doğası hayata katmak için değil, yaşamda var olmak içindir. Dadohu, ‘öz benlik’ olan ruhu işaret eden isimdir. Öz benlik, sistemin dışında ki Varoluşda var olan ve sistemin etkileyemediği varlıktır; hayata katmak için vardır, yaşamı ise izler. Annem ve anneannemin çocukluk yıllarımda bana hitaben söylediği, ‘güneş, sıcaklık’ anlamına gelen, etnik isim ‘dado’ mahlasına, yaratımın nefesini simgeleyen ‘hu’ hecesini ekleyerek ‘dadohu’ ismini öz benliği göstermek için kullandım.

Kişisel şöhret peşinde değilim ve bunları ben ‘Murat’ değil, öz benlik olan ‘dadohu’ yazdı diye inanıyorum. Öz benliğim’ e dadohu ismini koymamdaki amaç; bütünlüğümde ayrım yaptığım için değil, anlaşılır olmam içindir. Çünkü sistemde bir şey bütün olarak değil, parçalara ayrıldığı zaman kolay anlaşılır olur.

Marka
Yazar
Sayfa
96Sayfa
Kağıt
2. HamurKağıt
Boyut
13.00x19.50cm
Basım Yılı
Kasım 2014
Kategori:
Ürün Yorumları

Yorum bulunamadı