İmparatorluklardan Cumhuriyetlere Üç Ülke Üç Başkent - Ümit Yardım - Karina Yayınevi

İmparatorluklardan Cumhuriyetlere Üç Ülke Üç Başkent - Ümit Yardım - Karina Yayınevi
Barkod:9786257025881
%
25
İndirim
375 TL
500 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
İmparatorluklardan Cumhuriyetlere Üç Ülke Üç Başkent Kitabı, Ümit Yardım eseri olup 464 Sayfa, 2. Hamur ve 13.50x21.00 cm boyutlarında Karina Yayınevi tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Ümit Yardım tarafından kaleme alınan İmparatorluklardan Cumhuriyetlere Üç Ülke Üç Başkent, Karina Yayınevi eseri olarak okurlarla buluşuyor.

İmparatorluklardan Cumhuriyetlere Üç Ülke Üç Başkent - Ümit Yardım Kitap Özeti

Bir büyükelçinin 34 yıllık diplomasi mesleğinden bazı anılarına, günlük yaşamından kesit ve gözlemler ile görev yaptığı yerlere ilişkin çeşitli bilgilere yer verdiği bu eser, genç bir diplomat olarak gittiği, ilk görev yeri Pakistandan, mesleğinin zirvesine yükseldiği, son görev yeri Avusturyanın görkemli başkenti Viyana Büyükelçiliğine kadar olan renkli bir dönemi anlatıyor.

Türkiye-Pakistan dostluk ilişkileri, SSCBnin dağılmasından sonra doğan, başta Azerbaycan olmak üzere bağımsız ülkelerdeki gözlemleri, Batı Trakya Türklerinin AB üyesi bir ülkede maruz kaldıkları baskılar, İslam devriminden 30 yıl sonra İranın bugünkü siyasi-sosyal durumu vb. bu eserde anlatılan konulardan sadece bazıları.

Geçmişin büyük imparatorluklarından bugünün cumhuriyetlerine dönüşmüş, İran, Rusya ve Avusturya gibi ülkemiz için her yönden önemli ülkelerle ilgili ilk elden gözlemlere yer vermesi bakımından, bu eserin konuyla ilgili araştırmacılara bazı önemli bilgiler vereceği de muhakkak.

Ve böylelikle emekli Büyükelçi Ümit Yardım da diplomasi tecrübesini hatırat olarak kaleme almış diplomatlar dünyasındaki yerini alıyor.

Sayfa
464 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
13.50x21.00 cm
Basım Yılı
Kasım 2020
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı