İlkçağ Tarih Yazımının Öncüleri - Ayşen Eti Sina - Doruk Yayınları

9789755537023
%
25
İndirim
270 TL
360 TL
Stokta yok
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 89TL

890TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Bugün, insan tarafından biçimlendirilmiş ya da insan üzerinde etkisini göstermiş, herhangi bir yerde ve zamanda olmuş şeyleri, bunlara ilişkin sözlü, yazılı kaynakları ve maddi kültür kalıntılarını analiz-sentez yöntemiyle eleştiri süzgecinden geçirerek, neden-sonuç ilişkileri içinde kavrayıp, sistematik olarak açıklayan bilim dalına “tarih” denilmektedir.

Hellencede “tarih” anlamına gelen “???????” (historia) sözcüğü, “araştırmak”, “bilgi edinmek” anlamına gelen “????????” (historein) fiilinden gelmektedir. Gerçekten de tarih yazımı Hellenler için başlangıçta bilgilerin kaydedilmesinden başka bir şey olmamıştır. Hellen tarih yazımının dolayısıyla da dünyada tarih yazımının öncüleri de Herodotos’un tarih yazımına da büyük kolaylık sağlamış olan çoğunluğu Ionialı olan logographoslar olmuştur.

İşte bu logographosların en ünlüleri de kitabımızın da konusunu oluşturan İÖ 6-5. yüzyıllarda yaşamış olan Lampsakoslu Kharon, Lydialı Ksanthos, Miletoslu Hekataios ve Lesboslu Hellanikos’tur.

Yayınevi
Sayfa
200 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
13.50x21.00 cm
Basım Yılı
Ocak 2018
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı