İdare Hukuku Açısından Ormanlardan Yararlanma Rejimi - Nuray Sümer - On İki Levha Yayınları

İdare Hukuku Açısından Ormanlardan Yararlanma Rejimi - Nuray Sümer - On İki Levha Yayınları
Barkod:9786254324994
%
15
İndirim
714 TL
840 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
İdare Hukuku Açısından Ormanlardan Yararlanma Rejimi Kitabı, Nuray Sümer eseri olup 569 Sayfa, 1. Hamur Ciltli ve 16.20x23.50 cm boyutlarında On İki Levha Yayınları tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Nuray Sümer tarafından kaleme alınan İdare Hukuku Açısından Ormanlardan Yararlanma Rejimi, On İki Levha Yayınları eseri olarak okurlarla buluşuyor.

İdare Hukuku Açısından Ormanlardan Yararlanma Rejimi - Nuray Sümer Kitap Özeti

Türkiyede orman arazileri özellikle turizm, enerji, madencilik gibi sektörlerde kullanılıyor. Ancak bu tür tahsise uygun olmayan kullanımlar, yenilenebilir bu alanların tahribatını da beraberinde getiriyor. Kitap ormanların milli servet olarak değerlendirilmesi sonucu ekonomik kalkınmada oynadığı paradoksal rolü üzerinden bu tür kullanımları irdeliyor. Ormanların halkın ve gelecek kuşakların malı olduğunu ve korunmasının iklim kriziyle mücadelede önemli bir çözüm yolu olduğunu vurguluyor. Buna göre bu karşıtlığı dengeleyen ilkeler belirleyerek ormanların kullanımında koruma kullanım dengesinin nasıl sağlanacağına ilişkin öneriler sunuyor.
Bu kitap, Türkiyedeki ormanların hukuki rejimine ilgi duyan herkes için bir rehber niteliğinde.

Sayfa
569 Sayfa
Kağıt
1. Hamur Ciltli
Boyut
16.20x23.50 cm
Basım Yılı
Nisan 2023
Kategori:
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı