Hazreti Ali’den Mustafa Kemal’e Aleviliğin Tarihçesi - Baki Öz - Can Yayınları (Ali Adil Atalay)

Hazreti Ali’den Mustafa Kemal’e Aleviliğin Tarihçesi - Baki Öz - Can Yayınları (Ali Adil Atalay)
Barkod:9789756358382
%
20
İndirim
320 TL
400 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Hazreti Ali’den Mustafa Kemal’e Aleviliğin Tarihçesi Kitabı, Baki Öz eseri olup 170 Sayfa, 2. Hamur ve 13.50x19.50 cm boyutlarında Can Yayınları (Ali Adil Atalay) tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Baki Öz tarafından kaleme alınan Hazreti Ali’den Mustafa Kemal’e Aleviliğin Tarihçesi, Can Yayınları (Ali Adil Atalay) eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Hazreti Ali’den Mustafa Kemal’e Aleviliğin Tarihçesi - Baki Öz Kitap Özeti

Tarihçi-yazar Baki Öz, 1949da Erzincanın Çayırlı İlçesinin Eşmepınar Köyünde doğmuştur. Tarih öğrenimi almış ve yıllarca tarih öğretmenliği yapmıştır. Tarih araştırmalarını Atatürk ve Alevilik-Bektaşilik tarihi üzerinde yoğunlaştırmış, bu alanda birçok yapıt üretmiş, Alevilik tarihinin aydınlanmasına kapı aralamıştır. Değerli araştırmacı yazarımız Baki Öz, 08.05.2002de aramızdan ayrıldı. Yaşama veda etmeden önce kaleme aldığı araştırmalarını kitap olarak görme şansına ne yazık ki kavuşamadı. Yayınevimiz, son araştırmalarını kitaplaştırdı. Halkımıza bu kitapları sunmaktan sevinç duyuyor ve anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

Alevilik; nasıl ve hangi ortamda, neden çıkmıştır? Nasıl ve hangi etkileşimler içerisinde bir tarihsel süreç izlemiştir? Bugünkü Aleviliğin oluşmasında toplumsal, siyasal, düşünsel kültürel etkenler tarihsel süreçte nasıl bir rol oynamış ve Aleviliğe nasıl bir yapı kazandırmışlardır? Bunlar sonucunda Aleviliğin siyasal ve kurumsal oluşumu nasıl bir nitelik göstermiştir? Alevilik içinde yer aldığı devletlerin/toplumların siyasetlerinde, toplumsal yapılanmalarında nasıl ve ne ölçüde rol oynamıştır?.. Bütün bu soruların yanıtları kısa da olsa bu kitapta yer almış, okur bu alanda bilgilendirilmeye çalışılmıştır. Bu yolla, Alevilik karşıtı çevrelerin zaman içerisinde ürettikleri ve doğruymuş gibi insanların beyinlerine işledikleri kimi önyargılı bilgiler ve düşünceler yıkılmaya çalışılmışır.

Ailecek pek yakındık. Zübeyde Mollayı ikinci defa kocaya veren benim büyük kaynatam Şeyh Rıfat Efendidir. Mustafa Kemal tatillerde Selanikte sılaya geldiği vakit büyük kaynatamın tekkesine gelir, ayin günlerinde dervişler halkasına katılarak, huuu huuu diye kan-ter içinde kalıncaya kadar döner, dururmuş.

- Kılıçoğlu Hakkı Bey (yazar Falih Rıfkı Ataya yazdığı mektubundan)

Sayfa
170 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
13.50x19.50 cm
Basım Yılı
Kasım 2004
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı